Alexandra Stan: „Comparaţia cu Inna este inevitabilă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandra Stan este una dintre cele mai de succes cântăreţe ale  tinerei generaţii
Alexandra Stan este una dintre cele mai de succes cântăreţe ale tinerei generaţii

Considerată noua Inna, Alexandra Stan (22 de ani), care  a cucerit topurile cu piesa „Mr. Saxobeat“, şi-a lansat primul album din carieră.

De doi ani încoace, Alexandra Stan urcă în avion aproape săptămânal pentru a ajunge în ţări străine unde are programate concerte. Până în 2009, Alexandra era o fată oarecare din Constanţa şi se visa cântăreaţă. Nu-şi închipuia atunci că o piesă a ei va ajunge să fie ascultată de milioane de oameni din toată lumea sau că imaginea ei va fi pe coperta unei reviste străine. Succesul a venit pe neaşteptate pentru tânăra constănţeancă. „Mi-am dorit întotdeauna să fiu cântăreaţă, însă nu mi-am imaginat niciodată că piesa mea va fi fredonată în atâtea ţări. Sunt fericită, mă bucur că am ajuns aici, iar asta înseamnă că pot şi mai mult", povesteşte tânăra.

Îşi trăieşte visul

Acum, Alexandra spune că „îşi trăieşte visul". Acesta s-a materializat şi în lansarea, în urmă cu câteva zile, a primului album din carieră, numit „Saxobeats". „Albumul este un vis împlinit, rezultatul muncii unei întregi echipe şi, în acelaşi timp, un cadou pentru toţi cei care mi-au fost alături şi m-au susţinut", spune ea. Alcătuit din opt piese şi cinci remixuri, materialul este rezultatul a doi ani de muncă.

În tot acest timp, Alexandra a încercat să-şi facă loc pe piaţa muzicală din România. Şi a reuşit. Constănţeanca a spart gheaţa cu cea de-a doua piesă a sa, lansată în 2010, „Mr. Saxobeat", cu care a ajuns să fie cunoscută pe plan internaţional. În scurt timp, românca se „bătea" pe primele locuri în topurile radio din străinătate cu staruri ca Jennifer Lopez sau Beyoncé. Au urmat apoi concertele internaţionale şi apariţiile în presa străină. „Cred că succesul este drumul pe care îl parcurge­m în viaţă, reprezintă mulţumirea de sine şi sentimentul că eşti pe calea cea bună. Iar oamenii dragi îţi sunt alături indiferent de panta drumului sau de frumuseţea peisajelor", mărturiseşte Alexandra.

Pe coperta „FHM"

Reuşitele pe care le-a bifat în ultimul an au dus, inevitabil, către comparaţia cu Inna, un alt produs românesc exportat cu succes. Asocierea dintre ele nu o deranjează însă pe Alexandra: „Comparaţia cu Inna este inevitabilă, amândouă suntem românce, ba, mai mult, amândouă suntem născute la mare, amândouă avem succes, amândouă suntem prezente în presa internaţională şi reprezentăm exemplul viu al succesului artiştilor români pe plan internaţional".

Deşi e conştientă de notorietatea ei, tânăra din Constanţa nu se consideră un reprezentant al generaţiei sale. „Este prea mult spus. Dar muzica mea, în schimb, şi reuşitele pe plan internaţional ar putea avea un cuvânt de spus despre mine, ca şi reprezentant al artiştilor români de vârsta mea, cu succes pe plan internaţional", spune ea.

Ca şi Inna, Alexandra Stan s-a remarcat şi altfel decât prin muzică. Tânăra a fost invitată să pozeze pentru coperta revistei „FHM", ediţia din Marea Britanie. „Datorită succesului pe care single-ul «Mr. Saxobeat» l-a avut în Marea Britanie şi, de ce nu, datorită imaginii mele, cei de la «FHM UK» m-au contactat, arătându-se doritori şi foarte disponibili să realizăm acest material", povesteşte Alexandra. Aflată la prima experienţă de acest gen, românca spune că a fost una plăcută. „Cei de la revistă au venit în România, la Constanţa, unde a avut loc shooting-ul şi unde m-am simţit în largul meu, sexy, dar nu vulgară. Am colaborat cu oameni foarte deschişi, dar profesionişti în acelaşi timp", mărturiseşte cântăreaţa.

Program haotic

Viaţa de artist i-a adus Alexandrei şi lucruri bune, şi mai puţin bune. Printre cele pozitive, tânăra enumeră locurile pe care le-a văzut şi oamenii pe care i-a întâlnit. La polul opus se află ritmul, uneori prea rapid, al vieţii de artist. „Evident că atunci când ai un program haotic se întâmplă şi lucruri mai puţin bune, cum ar fi oboseala, mai uiţi câte ceva important, ai tot mai puţin timp pe care să-l petreci cu familia şi prietenii", crede cântăreaţa. Dar chiar şi aşa, Alexandra n-ar renunţa la ceea ce face: „În momentul de faţă, nu mă văd făcând altceva decât muzică, însă dacă ar exista altceva ce mi-ar plăcea să fac, cu siguranţă ar ţine tot de domeniul artistic, eventual poate cinematografie".

"Prietenii adevăraţi şi familia mi-au fost întotdeauna alături şi, datorită lor, sunt cu picioarele pe pământ.''
Alexandra Stan cântăreaţă

"În momentul de faţă, nu mă văd făcând altceva decât muzică.''
Alexandra Stan cântăreaţă

Debut cu „Saxobeats"

Albumul „Saxobeats" a fost lansat în România în urmă cu o săptămână, la casa de discuri MediaPro Music. Până în 2012, materialul discografic urmează să apară şi în alte ţări din Europa. „Saxobeats" este produs de MAAN Studio şi conţine opt piese şi cinci remixuri. Albumul este disponibil în toate magazinele de specialitate şi online pe www.saxobeats.com.

INFO
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite