Clooney şi Wyle se bat pe rolul lui Steve Jobs

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Clooney (stânga) şi Noah Wyle au fost colegi de serial în „Spitalul de urgenţă“
George Clooney (stânga) şi Noah Wyle au fost colegi de serial în „Spitalul de urgenţă“

Actorii George Clooney (50 de ani) şi Noah Wyle (40 de ani) „se luptă“ pentru rolul lui Steve Jobs, într-un film biografic despre cofondatorul companiei Apple.

Filmările pentru această producţie, care va fi realizată de Sony Pictures, ar urma să înceapă anul viitor, potrivit „Daily Mail", care citează publicaţia „Now Magazine". La doar două zile după moartea lui Steve Jobs, compania Sony Pictures a achiziţionat drepturile pentru ecranizarea biografiei autorizate a cofondatorului Apple, scrisă de Walter Isaacson. Sony speră că Aaron Sorkin va scrie scenariul pentru filmul biografic despre Steve Jobs. Anul acesta, Aaron Sorkin a câştigat Premiul Oscar pentru scenariul filmului „The Social Network/ Reţeaua de socializare".

Noah Wyle a jucat şi în 1999 rolul lui Jobs

Potrivit site-ului TheWrap.com, acest film biografic va fi produs de Mark Gordon. Fost director al postului CNN şi fost manager editorial al revistei „Time", Walter Isaacson este un reputat biograf, care a publicat deja biografiile unor personalităţi precum Benjamin Franklin şi Albert Einstein.

Competiţia între George Clooney şi Noah Wyle ar putea fi una dură, mai ales că acesta din urmă l-a mai interpretat pe Steve Jobs în 1999, în documentarul de televiziune „Pirates of Silicon Valley". Noah Wyle l-a şi cunoscut pe Steve Jobs, fiind invitat de către acesta la conferinţa Macintosh - Macworld Expo - din 1999, după care cei doi au luat cina împreună.

Pe de altă parte, George Clooney şi Noah Wyle au fost colegi în serialul de televiziune „ER/ Spitalul de urgenţă", difuzat între anii 1994 şi 2009, perioadă în care a primit 23 de Premii Emmy, iar Clooney şi Wyle au interpretat roluri de doctori. George Clooney s-a făcut remarcat în serialul de televiziune „Spitalul de urgenţă" şi a interpretat ulterior numeroase roluri memorabile, precum cele din „Marea hoinăreală",„Regii deşertului", „Syriana", seria „Ocean's", „Misterele Berlinului", „Noapte bună şi noroc! " şi „Michael Clayton". În ultimii ani, actorul a putut fi văzut pe marile ecrane în „Citeşte şi arde/ Burn After Reading", „Sus, în aer/ Up in the Air", „Omul care se holba la capre/ The Men Who Stare at Goats", „Americanul" şi „The Ides of March", lansat anul acesta.

Clooney, omagiat la Palm Springs

Clooney s-a remarcat şi ca regizor al mai multor pelicule -„Confesiunile unei minţi periculoase" (2002),  „Noapte bună şi noroc!" (2005), „Jocuri murdare" (2008) - cea mai recentă fiind „The Ides of March". Pentru întreaga sa activitate cinematografică, George Clooney va primi un premiu special la Festivalul de Film de la Palm Springs, pe 7 ianuarie 2012.

Viaţa unui geniu, într-o carte

Cofondatorul Apple, Steve Jobs, a murit pe 5 octombrie, la vârsta de 56 de ani. Potrivit presei internaţionale, autorităţile locale au confirmat pe 10 octombrie că Steve Jobs a murit în casa sa din Palo Alto (la sud de San Francisco), din cauza unui cancer la pancreas. Biografia autorizată a lui Steve Jobs a apărut pe 24 octombrie în Statele Unite ale Americii. Publicată de Simon & Schuster, biografia, care are 656 de pagini, este scrisă de Walter Isaacson, fost redactor-şef al „Time Magazine" şi fost director general al CNN, care a făcut peste 40 de interviuri cu vizionarul Steve Jobs.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite