Cine sunt băieţii răi din showbizul românesc?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sişu, Tataee sau Florin Chilian sunt acum cunoscuţi nu doar prin muzica lor, ci şi prin infracţiunile pe care le-au săvârşit. Nici peste Ocean, vedetele nu au fost mai cuminţi. Fie că a fost vorba de trafic de droguri sau de accidente grave săvârşite sub influenţa alcoolului, unii artişti români au impresia că pot face orice.

Aşa cum americanii au cazurile lor penale, nici România nu a rămas în urmă la acest capitol. Majoritatea, băieţi de cartier ajunşi vedete, căliţi cu „viaţa grea", nu pare să fi uitat obiceiurile cu care au crescut. Vineri, cântăreţul Mădălin Drăgan, cunoscut drept Shobby, component al trupei Codul Penal, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a provocat un accident rutier în urma căruia o femeie însărcinată şi-a pierdut viaţa. Mai mult, tânărul conducea sub influenţa băuturilor alcoolice şi avea o alcoolemie de 2 la mie. În urma accidentului a mai fost rănită o femeie. Mai mult, cântăreţul a încercat să părăsească locul faptei, dar a fost oprit de un martor.

Unul dintre cei mai vechi este hip-hop-erul Tudor Sişu. Acesta a stat în ultimii zece ani mai mult în închisoare din cauza traficului cu droguri. În 2006, împreună cu alte 15 persoane au fost acuzaţi că au distribuit aproximativ 40 de kilograme de heroină. În acelaşi an a fost dispusă urmărirea penală şi, potrivit Mediafax, i-au fost interzise unele drepturi.

Sişu mai fusese închis şi în 2003, după ce poliţia i-a făcut o percheziţie în apartamentul său din Târgovişte şi au fost găsite droguri. Însă Sişu nu s-a învăţat minte. În 2009, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din Ploieşti a dispus urmărirea penală a cântăreţului într-un dosar pentru cultivarea, producerea, cumpărarea sau deţinerea unor droguri de mare risc. La începutul acestui an Tudor Sişu a fost condamnat la patru ani de închisoare.
Un alt cântăreţ care are probleme cu legea este şi Vlad Irimia, cunoscut publicului drept Tataee de la BUG Mafia. Cântăreţul a primit recent şase luni de închisoare cu suspendare, după ce în 2008 a fost implicat într-un accident rutier în urma căruia un bărbat a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Tataee, şase luni cu suspendare

Pe lângă cele şase luni de închisoare cu suspendare, Tataee a mai fost nevoit să plătească 15.000 de lei, daune morale, şi 491 de euro, daune materiale. Cântăreţul Florin Chilian nu se numără printre „băieţii de cartier", dar este unul dintre băieţii „răi". El a fost condamnat în iunie 2010 la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare, după ce în 2006 a condus sub influenţa băuturilor alcoolice şi a făcut un accident.
În plus, fosta sa iubită, cântăreaţa Ana Maria Georgescu, a depus mărturie în cadrul procesului că artistul ar fi bătut-o de mai multe ori. Avocatul lui Chilian a cerut achitarea acestuia, pledând pentru o amendă. Avocatul a susţinut că artistul nu a condus maşina, ci că i-ar fi fost furată din faţa hotelului unde era cazat.

Canabis crescut în curtea casei

Interpretul de muzică hip-hop, Cristian Ionaşcu, cunoscut sub numele de Gigis, care a colaborat cu trupa La Familia, a fost acuzat în 2009 de trafic de droguri şi deţinere de droguri de risc pentru consumul propriu. Procurorii DIICOT au descoperit că hip-hoperul cultiva canabis în curtea tatălui său. Înainte să fie prins, cântăreţul participase alături de Puya la o campanie antidrog, „Învaţă să alegi".

Artiştii penali de peste Ocean

Showbizul din Statele Unite este rege în producţiile de filme şi de muzică, dar conduce detaşat şi în topul cazurilor penale. Din nefericire, artiştii scapă mult mai uşor de pedepse. Copiii de bani gata ai celebrităţilor abia dacă mai ţin cont de legislaţie.

Paris Hilton, moştenitoarea imperiului hotelier Hilton, nu ţine cont de autorităţi. Vedeta a fost prinsă de poliţie în Las Vegas deţinând droguri. Dacă în primă fază Hilton nu a recunoscut că drogurile îi aparţin, pretextând cu aroganţă că n-ar putea să poarte niciodată o geantă atât de ieftină ca cea în care au fost găsite drogurile, aceasta şi-a recunoscut vina primind astfel doar şase luni de închisoare cu suspendare. Paris mai fusese arestată în Africa de Sud tot pentru posesie de droguri, dar a scăpat şi de-acolo.

Actriţa Lindsay Lohan s-a făcut remarcată în ultimii ani mai mult din numeroasele dăţi în care a avut probleme cu drogurile decât din vreo producţie cinematografică. Cameron Douglas, fiul actorului Michael Douglas, a fost arestat în această vară pentru posesie de droguri şi riscă pedeapsa cu închisoare pe viaţă pentru că a făcut trafic cu narcotice timp de trei ani.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite