VIDEO Cesaria Evora a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cesaria Evora
Cesaria Evora

Îndrăgita artistă Cesaria Evora a încetat sâmbătă din viaţă la vârsta de 70 de ani.

Cesaria Evora a fost internată în luna septembrie în stare gravă la un spital din Paris pentru că suferea de diabet zaharat cu pericol de insuficienţă renală.

La scurt timp, din cauza stării de sănătate, Cesaria Evora a anunţat că îşi încheie cariera şi nu va mai susţine concertele pe care le avea programate, printre care trei în România.

Supranumită "Diva desculţă" , Cesaria Evora s-a nascut pe 27 august 1941 in Mindelo, insulele Capului Verde.

Cesaria Evora şi-a început cariera internaţională la 47 de ani. După o copilărie nefericită şi un început de carieră greoi, Cesaria Evora începe să fie recunoscută şi apreciată pe plan internaţional abia în 1988, odată cu lansarea primului său album "La Diva Aux Pieds Nus" şi primul său concert susţinut la Paris, scrie Mediafax.

Trei ani mai târziu, în 1991, artista înregistrează primul său album acustic, ce trezeşte interesul ziariştilor de specialitate, apărând astfel primul articol pozitiv în cotidianul francez Liberation. Acest articol avea să îi deschidă drumul spre inimile viitorilor fani care de-a lungul timpului au ovaţionat-o şi aplaudat-o la scenă deschisă pe tot mapamondul. Melodiile sale, printre care "Besame Mucho", "Sentimento" şi "Cabo Verde", au fost fredonate de milioane de oameni.

Cesaria Evora reuşea, de fiecare dată, să transmită publicului său nostalgie, eleganţă şi emoţie. Apreciată pe tot globul, "Diva desculţă" nu voia să-şi uite rădăcinile şi sărăcia în care ea a trăit la începutul vieţii, motiv pentru care la fiecare concert ea cânta în picioarele goale, amintind lumii întregi că milioane de oameni trăiesc încă în mizerie şi sărăcie şi printre ei trăiesc multe diamante neşlefuite ce aşteaptă o şansa de a fi descoperite.

Revenim cu detalii!

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite