Ce secrete ascunde dansatorul-stroboscop

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai tare număr din finala „Românii au talent“ i-a aparținut dansatorului Mihai Petraiche. Viaţa sa e la fel de spectaculoasă ca și numărul său: el a făcut videochat ca să se întreţină după accident.

Chiar dacă nu a câştigat titlul de cel mai talentat român, Mihai Petraiche (28 de ani) şi-a împlinit unul dintre cele mai frumoase visuri, acela de a se face remarcat şi de a promova un nou stil de dans, robowave. Fost sportiv de performanţă, Mihai a suferit, în 2006, un grav accident care i-a afectat coloana vertebrală.

Totuşi, în ciuda acestui nefericit eveniment, el nu a renunţat la pasiunea sa. A venit la „Românii au talent" pentru a-şi demonstra că încă mai poate dansa. 

A cucerit juriul acestui show cu mişcările sale încă de la preselecţii. Pe parcursul emisiunii, în semifinală, telespectatorii au fost fascinaţi de prestaţia sa şi l-au trimis direct în ultima etapă a concursului. Şi în marea finală, Mihai a demonstrat că este unul dintre cei mai buni dansatori de la „Românii au talent".

Reacţia publicului şi a juriului a confirmat acest lucru: toată sala s-a ridicat în picioare aplaudându-l şi scandându-i numele. Deşi prestaţia sa a fost uimitoare, juriul declarând deschis că este unul dintre preferaţii lor pentru marele premiu,  Mihai nu a reuşit să câştige premiul de 120.000 de euro, clasându-se doar pe locul al doilea.

Pasionat de roboţidin copilărie

Mihai Petraiche s-a născut pe 26 noiembrie 1983, la Bucureşti. Şi-a descoperit pasiunea pentru roboţi încă din copilărie. La vârsta de 6 ani, tatăl său l-a dus la cursuri de karate.

A practicat acest sport  timp de cinci ani. În clasa a XI-a, Mihai a renunţat la şcoală şi s-a dus să-şi încerce norocul în Antalia, Turcia. Acolo a dansat o perioadă împreună cu partenerul său de dans, Răzvan Gogonea, însă, la întoarcerea în România, fiecare a luat-o pe drumul lui.

Atras de atletism, Mihai Petraiche a început să se antreneze cu un profesor de fitness şi de culturism, iar în 2004, în Cehia, a ocupat locul al treilea la Campionatele mondiale de fitness. Au urmat alte trei titluri de campion naţional în acelaşi domeniu.

În 2006 a trebuit să renunţe la sport, dar şi la dans din cauza unei accidentări la coloană, în timpul antrenamentelor - purta o greutate de 180 de kilograme în spate în timp ce făcea genuflexiuni.

Medicii i-au recomandat să renunţe definitiv la cariera de dansator şi de sportiv. Timp de cinci ani nu a mai dansat, ci a făcut doar alergări şi recuperare în sala de gimnastică.

În 2011, după ce s-a uitat la filmul „Transformers", şi-a amintit de copilărie şi de pasiunea lui pentru roboţi şi a început să se antreneze din nou. Aşa a ajuns la performanţa de la „Românii au talent".

Filmuleţe deocheatepe internet

După apariţia la show-ul difuzat de Pro TV, pe internet au apărut mai multe filmuleţe cu Mihai în ipostaze compromiţătoare.  În perioada în care a fost accidentat a făcut videochat pe un site destinat homosexualilor.

Mihai nu s-a ruşinat de acest lucru şi a vorbit deschis despre această perioadă. Într-un interviu pentru Pro TV, el susţine că a fost oarecum obligat să facă acest lucru, deoarece în perioada în care a fost accidentat nu a putut să muncească, iar problemele financiare erau din ce în ce mai mari. 

„Am făcut videochat în perioada în care am fost accidentat, cu ştiinţa soţiei şi a familiei mele, pentru că aveam nevoie de bani. Asta face parte din trecutul meu şi nu schimbă cu nimic talentul pe care l-am arătat şi munca pe care am depus-o pentru «Românii au talent»", a declarat Mihai.

„Dansul poate schimbao generaţie"

Imediat după finala celui de-al doilea sezon al show-ului „Românii au talent",  tânărul dansator a povestit pentru „Adevărul" primele impresii referitoare la competiţie, la prestaţia sa, şi ne-a împărtăşit planurile sale de viitor.

„Adevărul": Cum se numeşte dansul executat în finală? 

Mihai Petraiche: Se cheamă stroboscop şi ţi se pune în mişcare întreaga musculatură. Doar câţiva oameni din lume pot face asta.

Publicul te-a susţinut permanent,  toată lumea s-a ridicat în picioare, te-a aplaudat. Cum te-ai simţit?

Iniţial, când mă pregăteam pentru finală, am crezut că nu o să mai egalez show-ul din semifinală. Am schimbat coregrafia până în ultimul moment. Chiar înainte să intru pe scenă am dansat altceva, ca să zic aşa, am dansat freestyle. Am dansat ce mi-a trecut prin cap.

Adică ai improvizat tot numărul?

Da, am improvizat tot ce aţi văzut pe scenă. Am riscat enorm, dar rezultatul a fost peste aşteptări.

Ştiu că ai avut şi o colaborare cu Razy Gogonea - invitatul special al marii finale „Românii au talent", devenit celebru în urma participării sale la „Britain's Got Talent...

Da, am fost parteneri de dans aproximativ doi ani.

Te-a susţinut în seara aceasta?

Da, a fost alături de mine aici, în culise.

Ce ţi-a spus, ce sfaturi ţi-a dat?

Nu am vorbit despre show. Nu ne-am mai văzut de mult timp, de aproximativ şase ani.  Am vorbit mai mult despre viaţa noastră personală, ce am mai făcut...

Eşti dezamăgit de rezultatul voturilor telespectatorilor?

Nu, nu sunt dezamăgit. Eu nici măcar nu mă aşteptam să ajung în semifinale. Am ajuns în semifinale, am ajuns în finală, am ajuns pe locul doi. A fost super-ok. Mă bucur că acum, cu ocazia asta, lumea a început să aprecieze dansul.

Ce vrei să faci de acum înainte?

Îmi doresc foarte mult ­să-mi deschid o sală de breakdance. Vreau să ofer şi altora posibilitatea de a învăţa ce înseamnă cu adevărat acest stil. Aşa cum mie breakdance-ul mi-a schimbat viaţa, posibil să schimbe şi viaţa altora. După părerea mea, o singură mişcare de dans poate schimba o întreagă generaţie.

"Am făcut videochat în perioada în care am fost accidentat, cu ştiinţa soţieişi a familiei mele, pentru că aveam nevoie de bani."

Mihai Petraiche finalist „Românii au talent"

"Îmi doresc foarte mult să-mi deschido sală de break-dance. Vreau să ofer şi altora posibilitatea de a învăţasă danseze."

Mihai Petraiche finalist „Românii au talent"

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite