Ce fac vedetele cu banii pe timp de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce Dan Bittman şi Andreea Mantea preferă să nu rişte şi se rezumă la economii,  Inna investeşte în cariera sa muzicală, iar Adelina Pestriţu plăteşte rate pentru un apartament.

Al doilea val de recesiune care a cuprins întreaga lume ca într-un joc de domino nu avea cum să ocolească România. Deşi statutul financiar şi economiile adunate în perioadele de boom economic le-ar permite luxul de a nu-şi face griji, vedetele din România au recurs şi ele la măsuri anti-criză.

În afară de muzică şi televiziune, Dan Bittman, solistul trupei Holograf şi prezentatorul emisiunii „Dănutz SRL" de la TVR 1, s-a orientat şi către afaceri. La un moment dat a avut nişte „băruleţe" în Bucureşti, dar le-a vândut, simţind că „a scăpat de o grijă", după cum mărturiseşte. S-a apucat de piscicultură în localitatea Sulimanu (Călăraşi) şi chiar a amenajat acolo şi un teren de minifotbal.

Bittman, prudent cu investiţiile

Criza l-a determinat însă să devină prudent cu investiţiile, iar cântăreţul a mărturisit că preferă să se rezume la ce ştie să facă mai bine, adică la muzică şi televiziune. „Pe timp de criză am stopat investiţiile, prefer să mă rezum la ce ştiu să fac, să cânt şi să fac emisiuni la televiziune şi să mă bucur de ce am. Ferma piscicolă nu o mai am. Pe viitor nu mai am de gând să mă ocup de afaceri. Aş recomanda investiţiile în energie «verde», dar în alte condiţii", mărturiseşte Dan Bittman.

Inna preferă să investească în ţinute de scenă şi videoclipuri  Foto: arhivă personală

Pe timp de criză, cântăreţul Mihai Trăistariu s-a adaptat: a renunţat la unele afaceri pentru că nu avea timp să se ocupe de ele, în schimb „culege roadele" investiţiei în firma sa de taximetrie, înfiinţată în 2008.

image

„Am o firmă de taxi în care am investit mai de mult, acum nu mai trebuie să investesc. Am 163 de maşini, firma e în Constanţa, se cheamă «Mihai Taxi», iar acum culeg roadele. E adevărat că merge mai bine vara şi iarna în decembrie, în ianuarie-februarie merge mai prost, dar per total este bine. Mai am un studio de înregistrări în Constanţa, mai primesc bani din concerte şi din drepturi de autor. În rest, încă nu am mai investit în alte afaceri. Am avut în trecut un supermarket, un salon de înfrumuseţare, dar le-am închis", spune cântăreţul.

Tot Mihai Trăistariu mărturiseşte că trebuie să te ocupi personal de afacerea ta pentru a avea succes şi îi sfătuieşte pe cei întreprinzători ca, pe timp de criză, să fie chibzuiţi.  „Reţeta perfectă este să te ocupi personal de afacerea ta, când laşi alţi oameni să facă asta în locul tău se prăbuşeşte tot. Evident că am oameni care se ocupă, dar stau în Constanţa şi mă pot ocupa şi eu de ele şi atunci funcţionează. Pe timp de criză, le recomand oamenilor să verifice câţi bani investesc şi să fie mai chibzuiţi", adaugă artistul.

Andreea Mantea este prudentă şi face economii  Foto: kanal d

Criza nu o prea afectează pe cântăreaţa Alexandra Stan, tânăra de 22 de ani, al cărei single „Mr. Saxobeat" a devenit un hit internaţional. Se bucură de celebritate, recunoaşte că a scăpat de ratele de la bancă, iar banii i se înmulţesc în conturi. Însă Alexandra rămâne o tânără modestă care apreciază ceea ce are. „Da, conturile au crescut, e logic, dar nu m-am îmbogăţit. Nu mai merg cu troleul, nu mai am rate la bancă, dar nu sunt bogată! Mă îmbrac la fel de ieftin ca înainte. Mi-am cumpărat unele piese vestimentare pe care le port doar în clipuri, doar pe covorul roşu sau la emisiuni importante", a declarat Alexandra Stan la Kanal D.

Inna, cel mai bun produs muzical de export al României, este excepţia care confirmă regula, iar artista pare să nu fie afectată de criză. Succesul ei se reflectă, desigur, şi în banii câştigaţi din concerte şi vânzările de albume. În doi ani de la lansare, Inna a ajuns să deţină în conturi un milion de euro, potrivit informaţiilor publicate în presă.

Obrazul subţire cu cheltuială se ţine

Ce face vedeta cu banii? Îi reinvesteşte în cariera sa muzicală, după cum a declarat pentru „Adevărul" Marian Dorobanţu, promotion manager Inna. „80% din toate câştigurile le investeşte în cariera ei muzicală, în videoclipuri, haine de scenă. Nu are timp de afaceri", spune acesta.

image

Adelina Pestriţu şi-a plasat banii într-un apartament Foto: kanal d

Andreea Mantea, coprezentatoarea emisiunii  „Cancan TV", de la Kanal D, nu face investiţii nechibzuite pe timp de criză, preferând să economisească. „Toţi banii pe care-i câştig prefer să-i economisesc, dar, dacă ar fi să fac investiţii în perioada asta, aş investi în imobiliare", declară aceasta. După ce Liviu Vârciu, fostul soţ al Adelinei Pestriţu, a renunţat la apartamentul din Dristor în care locuiau amândoi şi a decis să îl predea băncii, fiind în imposibilitatea de a-şi mai achita ratele lunare, vedeta Kanal D şi-a cumpărat un apartament numai al ei în zona Vitan. Însă apartamentul nu este achitat integral, aşa că banii pe care îi câştigă prezentatoarea TV se duc pe ratele bancare.

„Banii pe care îi câştig îi investesc în achitarea ratelor pentru casa pe care mi-am achiziţionat-o la sfârşitul verii. Rambursarea anticipată a creditului contractat este prioritară în momentul de faţă. Nu sunt adepta cumpărăturilor fără rost! Fac economii de când mă ştiu. Întotdeauna am fost responsabilă cu mine şi cu cei din jur, prefer să mă gândesc la viitor decât să mă bucur de lucruri mărunte acum", a precizat Adelina Pestriţu.

"Reţeta perfectă este să te ocupi personal de afacerea ta.''
Mihai Trăistariu cântăreţ

"Toţi banii pe care-i câştig prefer să-i economisesc, dar, dacă ar fi să fac investiţii în perioada asta, aş investi în imobiliare.''
Andreea Mantea prezentatoare TV

80% din câştigurile Innei sunt investite în ţinute de scenă, concerte, videoclipuri.

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite