VIDEO Care este cel mai bun film al tuturor timpurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alfred Hitchcock
Alfred Hitchcock

Filmul "Vertigo" de Alfred Hitchcock s-a clasat pe primul loc în topul celor mai bune 10 filme din toate timpurile şi a fost realizat de revista Sight & Sound. Clasamentul celor de la Sight & Sound este realizat o dată la zece ani, din 1952.

Sondajul în urma căruia filmul "Vertigo" a urcat pe primul loc în clasament s-a făcut cu ajutorul a 846 de critici de pe toate continentele, care au avut de ales din 2.045 de filme.

Pelicula lui Hitchcock a detronat filmul lui Orson Welles, "Cetăţeanul Kane", care a condus clasamentul celor mai bune filme în ultimii 50 de ani.
"Cetăţeanul Kane" a fost câştigătorul a cinci asemenea sondaje, începând din 1962, dar în topul de anul acesta filmul lui Orson Welles s-a clasat pe locul al doilea.
Pe locul al treilea s-a situat "Tokyo Story" de Yasujiro Ozu.

Topul 10 al celor mai bune producţii include şi filme mute precum "Aurora" de F.W. Murnau, "Man With a Movie Camera" de Dziga Vertov şi "The Passion of Joan of Arc" de Carl Dreyer. De altfel, este pentru prima dată când aceste filme au intrat în acest clasament.

Într-un sondaj separat, 358 de regizorii din întreaga lume au declarat că "Tokyo Story" este filmul lor preferat. Acest lucru a făcut ca filmul "Cetăţeanul Kane", fostul lider, să împartă locul al doilea cu "Odiseea Spaţială" de Stanley Kubrick. În acest top realizat de regizori, "Vertigo" a ocupat locul al şaptelea.

Printre regizorii care au participat la sondaj s-au numărat Woody Allen, Martin Scorsese, Quentin Tarantino, Mike Leigh, Guillermo del Toro, Michel Hazanavicius, Aki Kaurismaki şi Bong Joon-ho.

Revista Sight & Sound a fost publicată pentru prima dată în anul 1932. În prezent, ea este editată în 29 de ţări şi are abonaţi din 60 de ţări.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite