Cântarea României, ediţia a doua

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moga, Smiley, Loredana şi Brenciu, juriul de la  „Vocea României“
Moga, Smiley, Loredana şi Brenciu, juriul de la „Vocea României“

Sfârşitul lunii septembrie marchează debutul simultan al emisiunilor-concurs „Vocea României“ şi „X Factor“, unde concurenţi încrezători în talentul lor vocal luptă pentru consistentele premii puse în joc.

„Vocea României", show cu profesionişti

În această seară, Pro TV dă startul, de la ora 20.15, celui de-al doilea sezon al emisiunii „Vocea României". Smiley, Horia Brenciu, Loredana şi Marius Moga revin în postura de juraţi ai acestui concurs şi vor căuta tinere talente pe care să le coopteze în echipele lor. Cei patru juraţi vor avea o misiune mai dificilă, pentru că fiecare va trebui să aibă în echipă câte 14 concurenţi, cu doi mai mult faţă de sezonul trecut.

În ceea ce priveşte aspiranţii, nici ei nu scapă de greutăţi. Lupta pentru premiul de 100.000 de euro şi titlul de „Vocea României" va fi mult dură decât în sezonul trecut, pentru că, alături de concurenţii care au convins juriul prin calităţile lor vocale, în concurs vor intra şi artişti consacraţi deja în peisajul muzical românesc. Prin poarta către celebritate vor trece Tibi Scobiola, cel care a cântat în bandul emisiunii „Răi, da' buni", de la Antena 2, Dalma, care a participat de mai multe ori la preselecţiile pentru Eurovision şi a cântat în emisiunea „Land of Jokes", David Bryan, solistul trupei Hotel FM, care ne-a reprezentat ţara la Eurovision, anul trecut, Cristi Nistor, Andreea Olariu, precum şi Elena Vasile, solista trupei Electric Fence.

 „Avem elevi foarte mulţi şi de foarte bună calitate. Din acest motiv ne-a fost foarte greu să alegem şi sper ca acest sezon să fie şi mai incitant decât primul. Vocile deja cunoscute publicului nu fac decât să mărească miza concursului şi să demonstreze că acest show te duce la nivelul următor al carierei", a declarat
Loredana. 

"Vocile deja cunoscute publicului nu fac decât să mărească miza concursului şi să demonstreze că acest show te duce la nivelul următor al carierei.''
Loredana Groza,  jurat „Vocea României"

„X Factor", lider de audienţă la debut

Duminică seară, la Antena 1 a debutat cel de-al doilea sezon „X Factor". Noul juriu, format din Delia Matache, Dan Bittman şi Cheloo, i-a adus emisiunii „X Factor"  o audienţă dublă faţă de primul sezon. 1,14 milioane de telespectatori pe minut au urmărit, duminică seară, show-ul, dublu faţă de debutul primului sezon, când în juriu erau Mihai Morar, Paula Seling şi Adi Sînă. Telespectatorii au putut urmări imagini filmate în cele şase oraşe în care au avut loc audiţiile pentru acest sezon.

Poveştile triste de viaţă şi talentele neaşteptate care au urcat pe scena „X Factor" i-au impresionat profund pe cei trei juraţi, însă unul dintre cele mai emoţionate l-a oferit Ioan Man, un tânăr nevăzător în vârstă de 27 de ani. Ioan a cântat piesa „You raise me up", iar Dan Bittman a fost atât de marcat de prestaţia lui, încât nu şi-a mai putut opri lacrimile.

„Mi-ai demonstrat că nu există greutăţi pe pământ, mi-ai dat putere să pot trece şi eu peste greutăţile mele. Este un mare privilegiu pentru mine că te-am cunoscut", i-a spus Bittman lui Ioan Man.

De asemenea, exigentul jurat Cheloo, cunoscut deja pentru comentariile sale acide, a recunoscut că tânărul l-a impresionat.  „Pui pasiune în ceea ce faci. Sala
ţi-a dat răspunsul, nu mai este nevoie decât de răspunsul nostru. Mie nu ai reuşit să-mi smulgi lacrimi, pentru că nu e cazul", a adăugat Cheloo, în ropotele de aplauze ale publicului.

Concurenţă pe toate fronturile

Cele două posturi de top concurează și pe alte planuri. Astfel, pe lângă competiţiile legate de talentul muzical al românilor, ProTV și Antena 1 se bat și în ale gătitului. În această toamnă, la Antena 1 debutează „Top Chef", un show culinar care va face competiţie lui „MasterChef". Dacă „MasterChef" se adresează amatorilor,  la „Top Chef" vor participa cei mai buni bucătari din România, și nu ca arbitri, ci ca și concurenţi. Juriul va fi format din Joseph Hadad, Tudor Constantinescu și Nicolai Tand, scrie paginademedia.ro.

Analistul media Iulian Comănescu spune că, deşi nu este o competiţie directă între cele mai vizionate posturi de televiziune, există totuşi o concurenţă în ceea ce priveşte ratingul, de aceea acest gen de emisiuni, cu acelaşi format, sunt difuzate simultan de posturile TV.

„Există mode, ca aceste emisiuni, care fac ratinguri și atunci e normal ca posturile TV să facă asemenea achiziţii. Existenţa câtorva formate globale pe fiecare segment arată că piaţa funcţionează lucrativ în acest mod. Iar de competiţie și imitaţie întocmai nu poate fi vorba, cât timp show-urile de acest tip nu sunt programate în regim de concurenţă directă. Nu vom vedea prea curând «Vocea României» și «X Factor» în aceeași zi și la aceeași oră, din câte îmi dau seama", este de părere analistul.

El mai spune că această tendinţă de a prelua formate internaţionale este un lucru benefic pentru public. „Mai toate aceste show-uri au valori pozitive, aspiraţionale. Alternativa e colcăiala mondenă, unde cheltuielile de publicitate mai mici nu permit asemenea investiţii", susţine Comănescu.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite