Bucătari cu talent la „MasterChef“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu, cei trei membri ai juriului
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu, cei trei membri ai juriului

Unul dintre cele mai populare show-uri culinare din lume începe astăzi la Pro TV, de la 20.30. Câştigătorul va pleca acasă cu 50.000 de euro.

Timp de 11 săptămâni, competiţia „MasterChef" va aduce în lumina reflectoarelor bucătari amatori, de la casnice şi studenţi la avocaţi şi manageri, care vor încerca să impresioneze juriul prin talentul lor.

Răzvan Fodor, prezentatorul show-ului culinar, crede că emisiunea are toate ingredientele pentru a ţine telespectatorii „lipiţi de ecran". „Este mai mult decât o emisiune culinară, are o miză: 50.000 de euro şi primul titlu de «MasterChef» din România. Faptul că mulţi dintre concurenţi sunt dispuşi să renunţe la meseriile lor pentru a apuca un drum care îi va duce spre perfecţiunea culinară dă show-ului o tensiune care te lipeşte de ecranul televizorului", declară Răzvan Fodor.

2.000 de oameni la preselecţii

La preselecţiile organizate în Bucureşti au venit peste 2.000 de oameni, „înarmaţi" cu un preparat pregătit de ei, însă numai 150 au fost selectaţi pentru etapa următoare: întâlnirea cu juriul. Aceştia sunt cei care primesc şansa de a intra în platoul show-ului de la Pro TV şi de a găti un fel de mâncare pe care să-l prezinte celor trei bucătari profesionişti, care vor gusta şi comenta rezultatele lor gastronomice.

 Dintre cei 150, doar o treime primesc şorţul „MasterChef". După alte câteva probe, 21 de concurenţi ajung în bucătăria „MasterChef", un loc foarte râvnit de către toţi cei care vin la preselecţii. De la o ediţie la alta, cei 21 de concurenţi vor fi supuşi unor probe dificile: vor trebui să improvizeze, să lucreze contracronometru, vor găti la un restaurant şi chiar la o nuntă.

„Candidatul ideal la titulatura de «MasterChef» trebuie să ştie că, în bucătarie, ai libertatea de a face orice, în orice mod vrei tu, dacă ai o bază pe care să construieşti, multă pasiune şi foarte multă creativitate, pentru a da o notă personală reţetelor clasice", spune Florin Dumitrescu, unul dintre cei trei bucătari profesionişti. Cătălin Scărlătescu, membru al juriului, crede că participanţii vor acumula o experienţă importantă pe parcursul emisiunii. „Atunci când vor părăsi competiţia, vor fi net superiori. Au venit amatori şi vor pleca profesionişti începători", spune acesta.

Cei trei membri ai juriului promit că ediţia românească va fi una plină de surprize şi că participanţii vor fi supuşi unor probe de foc pentru a-şi dovedi calităţile. „Simplul fapt că-i aruncăm direct în vârtej îi va face să dea tot ce au mai bun din ei. Avem pregătite pentru ei câteva deplasări interesante, unde vor trebui să gătească pentru oameni care nu au nicio legătură cu show-ul propriu-zis.

Îi mai aşteaptă surprize şi în bucătăria «MasterChef», unde vor găti preparate cu ingrediente alese de noi... Pregătiţi-vă pentru un spectacol culinar în care pasiunea pentru gătit îi va împinge pe concurenţi la extreme", adaugă Florin Dumitrescu.

Pe lângă show-ul propriu-zis, din care nu vor lipsi nici demonstraţiile culinare, dar nici eşecurile şi momentele tensionate, emisiunea va avea şi un rol educativ pentru telespectatori. „Mi-aş dori ca oamenii să înţeleagă că se poate găti acasă la fel de frumos, mi-aş dori să aibă curajul să încerce lucruri noi, să înţeleagă că nu trebuie să fii un profesionist ca să faci asta", conchide cel de-al treilea membru al juriului, Sorin Bontea.

"Concurenţii au venit amatori şi vor pleca profesionişti începători."

Cătălin Scărlătescumembru al juriului

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite