B’estfest a scos Bucureştiul pe izlaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de mii de oameni au petrecut în acest weekend la cel mai mare festival de muzică din România. B’estfest a arătat ca un oraş în miniatură, de unde nu au lipsit parcul de distracţii, „biblioteca“ şi cinema în aer liber.

Nici nu s-a terminat bine nebunia muzicii rock din Capitală, şi fanii muzicii de calitate au fost ademeniţi cu un alt festival. De data aceasta însă, organizat în afara Bucureştiului, departe de tot ce înseamnă asfalt şi clădiri înal­te, şi de zgomotul traficului din oraş, în comuna Tunari, în perimetrul B'estfest Park.

Festivalul B'estfest Summer Camp a fost gândit şi amenajat pentru toate gusturile, ca o mică peninsulă care îţi oferea toate condiţiile şi-ţi mulţumea toate mofturile unei vacanţe studenţeşti. Nici măcar distanţa faţă de oraş nu a putut nemulţumi: dincolo de parcarea imensă, organizatorii au avut grijă să asigure o linie de transport specială care pleca spre şi dinspre zona de petrecere la interval de 15 minute. Tariful unic, de 3,5 lei călătoria, a fost un atu în plus pentru buzunarele strâmtorate.

Marea de oameni prezenţi în Tunari a fost la fel de diversă precum gama de produse şi de servicii oferite în cadrul festivalului. Sandale, bocanci, pantaloni scurţi, fuste, rochii, pălări, ţinute rock, hippy sau pur şi simplu lejere erau întinse peste tot, cât vedeai cu ochii. Nimeni nu s-a simţit lezat de ţinuta „vecinului" însă şi dacă o privire detaşată te ducea la gândul că nivelul toleranţei a atins cote maxime. La casele de jetoane, rar s-a întâmplat să prinzi coadă şi încă de la intrare locurile de joacă, cinematograful în aer liber şi macaraua pentru bungee jumping cu mare priză la amatorii de senzaţii tari te puteau face să crezi că ai nimerit mai degrabă într-un parc de distracţii decât pe terenul celui mai mare festival de muzică organizat în România.

Teatru şi film

Pentru cei obosiţi s-au amenajat spaţii speciale pentru relaxare cu perne şi hamacuri. În plus, cei sătui de concerte puteau citi cărţi pe gratis, cu condiţia de a le da mai departe, iar iubitorii de teatru s-au putut delecta cu piesele celor de la Godot Cafe Theatre, care s-au împărţit temporar între Centrul Vechi şi parcul din Tunari.

Tot în acelaşi spaţiu puteai să fii jurnalist pentru câteva minute şi să ajuţi la compunerea celui mai nou număr al „Revistei de povestiri". Peste tot plutea un miros îmbietor de mici şi grătare. În aceste condiţii, nu e de mirare că în fiecare zi de festival au participat 20.000 de bucureşteni, şi nu numai la „petrecerea" B'estfest.

După ora 19.00, când atmosfera se mai răcorea, lumea se aduna în jurul celor şase scene în speranţa că spectacolul va face să merite preţul biletelor. „Aici trebuie să fie tare. Uite cum se adună lumea buluc. Hai să ne facem plinul la pahare şi să mergem mai în faţă", se îndemnau vineri seara doi puşti. Iar spectacolul nu s-a lăsat mult aşteptat. În prima zi de festival, concertele care au încins atmosfera au fost BUG Mafia, după 12 ani în concert la Bucureşti, Paraziţii, Şuie Paparude, dar mai ales Garbage.

Muzică pe toate gusturile

Spectacolul celor din urmă a început la miezul nopţii, însă niciunul dintre cei prezenţi nu s-a arătat obosit. „E trupa adolescenţei mele, mă bucur că în sfârşit a venit în România. Concertul este foarte tare, nu mă aşteptam la aşa o evoluţie, mai ales că a stat cam în umbră în ultimii ani", a spus Mihai, un tânăr de 29 de ani, din Bucureşti.

Sâmbătă seara, petrecerea a continuat cu Selah Sue, noua Amy Winehouse, cum mai este aceasta numită, care a avut un show excepţional. Amatorii de rock s-au delectat după miezul nopţii cu Obituary, în timp ce un suflu nou l-au adus norvegienii de la Röyksopp. În ciuda faptului că s-au amenajat şase scene şi o zonă de dans pe suprafaţa parcului, sonorizarea nu a pus probleme. „În partea cealaltă, la scena vecină, cântă alţii, dar nu se aude peste concertul de aici. Mă şi mir", au exclamat uimite câteva domnişoare îmbrăcate în stil estival şi care îi ascultau sâmbătă pe cei de la Viţa de Vie.  Festivalul s-a încheiat aseară târziu.

După concertul charismaticei Caro Emerald, programat să înceapă puţin după ora 21.00, seara a culminat cu concertul Pulp, trupă fenomen a anilor '90. Bilanţul B'estfest din acest an este unul favorabil: multă distracţie şi speranţa că ediţia din 2013 va fi şi mai spectaculoasă.

Festivalul B'estfest în cifre

- 7 scene au fost amplasate în cadrul festivalului
- 70 de trupe şi artişti au fost prezenţi pe scenele din Tunari
- 3 zone amenajate pentru jocuri
- Un cinematograf în aer liber
- 7 zone special amenajate pentru corturile cu băuturi
- 5 zone cu toalete ecologice
- 21.000 de oameni au fost prezenţi în prima zi la festival
- 19.000 de oameni au frecventat B'estfest Park în cea de-a doua zi
- 25.000 de persoane erau aşteptate aseară la B'estfest
- 25 de hectare - suprafaţa izlazului din Tunari unde s-a amenajat B'estfest Park

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite