Au trecut trei ani de la moartea unei legende. Ce a rămas în urma lui Michael Jackson

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi se împlinesc trei ani de la moartea regelui muzicii pop, Michael Jackson. Artistul a murit la 25 iunie 2009, într-un spital din Los Angeles, în urma unui stop cardiac suferit la locuința sa. Moartea lui a atras atenția întregii lumi, ceremonia de comemorare fiind urmărită de aproximativ un miliard de persoane.

A fost iubit la scară mondială şi a fost una dintre puţinele vedete care a adus contribuţii importante muzicii pop, dansului şi chiar modei. Potrivit „Guiness World Records", Michael Jackson este recunoscut ca fiind cel mai bun artist al tuturor timpurilor.

Cântăreţul a creat de-a lungul vieţii sale controverse atât pe plan profesional, cât şi pe plan personal. A ales să-şi schimbe înfățișarea, iar din anii '70 a început să devină din ce în ce mai alb. A ales calea medicinei chirurgicale pentru a scăpa de anumite defecte. A fost căsătorit de două ori, a avut trei copii (Prince, Paris şi Blanket sau Prince Michael Jackson II) şi a provocat şi mai multe controverse în legătură cu creșterea lor, mai ales că au existat acuzaţii de pedofilie şi de abuz sexual la adresa sa.

Nici după moartea starului presa nu a încetat să speculeze şi să ţină primele pagini ale ziarelor cu subiecte legate de viaţa tumultoasă a artistului. Au scris pe rând despre eventualele legături amoroase cu celebra cântăreaţă Whitney Houston, despre cei trei copii ai săi, despre datoriile şi averea sa.

În 2010, averea lui Michael Jackson s-a mărit cu 310 milioane de dolari, profit realizat în urma filmului „This is it", a vânzărilor de albume şi a comercializării de produse. Administratorii averii sale au folosit la începutul lui 2011 suma de 159 de milioane pentru a plăti diferite datorii ale lui Jackson, care, la moartea starului, ajungeau la mai mult de 400 de milioane de dolari, potrivit Reuters.

În 2011, din vânzarea albumelor sale s-au strâns 170 de milioane de dolari. A fost artistul clasat pe locul 2 în topul veniturilor din industria muzicii pop, după U2. Banii strânşi după moartea artistului provin dintr-un contract de drepturi de autor cu Sony Music şi un parteneriat cu Cirque du Soleil pentru spectacolul „Michael Jackson: The Immortal World Tour", informează revista Forbes.

Copiii megastarului au rămas după moartea acestuia în custodia bunicii. Dorinţa lui Michael, trecută în testament, a fost ca în momentul în care mama sa moare copiii să treacă în custodia Dianei Ross, o cântăreaţă cunoscută şi o prietenă apropiată a artistului. Ei vor intra în posesia averii tatălui lor când vor fi majori. Cei trei vor avea la dispoziţie un miliard de dolari, numeroase proprietăţi şi o colecţie impresionantă de artă.

Bunurile materiale valorează, la ora actuală, aproximativ 800 de milioane de dolari. În plus, investiţiile profitabile în diverse domenii pe care le face consiliul de administrare însărcinat cu protejarea averii Jackson sporesc şi ele veniturile, aducând la aproape două miliarde de dolari valoarea moştenirii.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite