VIDEO Anya: „Nu îmi doresc să fiu noua Inna“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi gurile rele spun că e „cântăreaţa care o copiază pe Inna“, Anya susţine că este un produs original. Până de curând partea feminină a formaţiei Hi-Q, cântăreaţa a ajuns în topurile europene cu melodia „One“. Ea se pregăteşte de al doilea succes cu single-ul „Beautiful World“.

Deşi a fost vocea trupei Hi-Q timp de doi ani, Anya a devenit cunoscută abia după ce a părăsit formaţia, în luna februarie a acestui an. Pe Anya nu o cunoaşte multă lume după nume, ci mai degrabă datorită piesei „One".

O bucată din referen - „One... baby don't you know/I'm still waiting you" - poate trimite cu uşurinţă către melodia care a făcut-o pe sibianca Ana Marian cunoscută publicului. Creată după o reţetă de succes, cea a muzicii de club, melodia „One" nu avea cum să nu urce rapid pe primele locuri în topurile radiourilor.

După ce a ajuns cea mai difuzată piesă din România, „One" a luat drumul altor piese româneşti devenite hituri peste hotare. Licenţiată de Toco International, unul dintre cele mai puternice label-uri care promovează muzică în toată lumea, piesa de debut a Anyei a ajuns să fie ascultată în ţări ca Olanda, Polonia, Bulgaria, Belgia şi chiar în China.

„Beautiful World", o piesă cu potenţial

image

Deşi succesul Anyei nu a fost atât de mare ca al Innei, care a reuşit să ajungă în celebrul top american Billboard, cântăreaţa în vârstă de 23 de ani promite. La începutul lunii trecute, ea a lansat cel de-al doilea single, „Beautiful World". „Sper să fie un succes la fel de mare ca şi piesa «One», dar dacă nu va fi, nu o să îmi pun mâinile în cap şi nu o să zic: «gata, nu mai fac muzică!»".

Chiar dacă primea în mod constant mesaje de la fanii curioşi să afle când va scoate următorul single, Anya spune că a vrut să aştepte mai mult pentru ca lucrurile să iasă întocmai cum şi-a propus. „Apariţia piesei a întârziat, ce-i drept, puţin mai mult, pentru că am vrut să fiu sigură că produsul este exact ce vreau eu, însă mă bucură faptul că toată lumea insistă să mă întrebe de noutăţi.

Lucrurile astea te ţin viu, pe tine, ca artist". Cu toate că noul single a fost lansat de curând pe radiouri, Anya e conştientă că are potenţial. Asta pentru că are deja mai multe propuneri din partea unor DJ-i care vor să încerce câteva remixuri cu melodia. „Cred că radiourile vor fi interesate să difuzeze aceste remixuri. Oamenii sunt curioşi şi vor să-şi pună amprenta pe melodie pentru că le place cum sună vocea mea", spune Anya.

„Eu şi Inna suntem artiste diferite"

Încrezătoare în forţele proprii, Anya spune însă că nu îşi doreşte să calce pe urmele nimănui, ci mai degrabă să-şi construiască singură succesul. Dacă gurile rele spun că sunt mulţi cei care o percep drept „cea care o copiază pe Inna", cântăreaţa spune că ea şi Inna sunt două artiste total diferite:

„Inna a avut succes, bravo ei! Nu îmi doresc să fiu noua Inna, noi cântăm lucruri foarte diferite, cel puţin «One» este total diferit de ce cântă Inna. Cred că fiecare dintre noi îşi găseşte locul undeva. Noi ne comportăm diferit, suntem artiste diferite, dar succesul poate să fie acelaşi", spune artista.

Deşi muzică de club cântă şi una, şi cealaltă, Anya îşi întăreşte spusele: „«One» este un gen trance, progresiv, clubbing. Inna cântă mai mult club, dar are şi piese underground. Poate stilul este asemănător în proporţie de 90%, dar acel 10% face diferenţa. Vocea şi timbrul sunt foarte diferite, în niciun caz nu ne dorim să ne copiem una pe cealaltă".

Pe viitor, Anya va filma şi un clip de imagine pentru piesa „Beautiful World", pe care nu îl vrea însă „aşa cum vezi în toate videoclipurile care se fac la noi, la plajă, dezbrăcată şi sexy". Cât despre lansarea unui album, Anya spune că nu este o prioritate pentru ea, deoarece este conştientă că e mai rentabil să scoţi un single de succes.

"Inna cântă mai mult club, dar are şi piese underground. Poate stilul este asemănător în proporţie de 90%, dar acel 10% face diferenţa."
Anya cântăreaţă

"Sper ca noul single să fie un succes la fel de mare ca şi «One», dar dacă nu va fi, nu o să îmi pun mâinile în cap şi nu o să zic: «gata, nu mai fac muzică!»"
Anya
cântăreaţă

Succes internaţional

Inna a reuşit performanţa de a ajunge pe primul loc în celebrul top american Billboard, la secţiunea Hot Dance Airplay cu melodia „Hot". Artista, în vârstă de 24 de ani, este considerată cel mai de succes produs românesc.

image
image
image
Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite