Andreea Marin Bănică despre cazul fetiţei moarte prin înfometare: „Este revoltător şi trist“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Marin Bănică
Andreea Marin Bănică

Cazul Monicăi Cizmaş, fetiţa în vârstă de 10 ani care a murit după ce a refuzat să mai mânânce, ajungând să cântărească doar 10 kilograme, i-a provocat „revoltă şi tristeţe" Andreei Marin Bănică.

Andreea Marin Bănică spune că acest caz a răscolit-o „peste măsură". „Este îngrozitor că se întâmplă aşa ceva!", a declarat telefonic pentru „Adevărul" fosta prezentatoare TV. „Eu ştiu cazul doar din ceea ce am văzut într-un reportaj la televizor! Însă am vorbit cu doamna asistent social care a cunoscut-o pe fetiţă la sesizarea şcolii. Mi-a spus că atunci când a cunoscut-o, fetiţa era în scaun cu rotile. Dar doamna asistent nu a cerut să se facă  nicio anchetă socială! N-a considerat că trebuie să atragă atenţia Autorităţii pentru Protecţia Copilului şi superiorilor ei, măcar pentru consilierea psihologică a fetiţei. În acel moment doamna asistent ar fi trebuit să-şi pună nişte întrebări în privinţa mediului în care creştea copilul şi a cauzei care l-a determinat să se înfometeze", a declarat Andreea Marin.

Vedeta insistă asupra faptului că acel copil trebuia să fie consiliat de un psiholog. „Trebuie verificat dacă la spital s-a dat o rezoluţie în acest sens: pentru că atunci când cineva ajunge la spital în halul în care a ajuns acea fetiţă, ar trebui să fie examinat pe de-a-ntregul, inclusiv de un psiholog. Ar trebui întrebată şi Autoritatea pentru Protecţia Copilului: ce măsuri va lua şi cine este vinovat de moartea acestui copil? Ştiţi câte cazuri din acestea există? Este revoltător şi trist", a conchis Andreea Marin Bănică.
Fosta prezentatoare a emisiunii „Surprize Surprize" ridică încă un semn de întrebare în ideea că, pornind de la acest caz, cineva va lua  măsuri: „Şi dacă statul nu are bani să plătească mai mulţi asistenţi sociali - doamna asistent social s-a plâns că era singurul asistent din comună - de ce nu se foloseşte de forţa voluntariatului şi a ONG-urilor? Statul îi ignoră pe toţi cei care vor să facă ceva", a fost concluzia tristă a Andreei Marin.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite