VIDEO Andreea Bănică, cântăreaţă: „Mi-am ales un bărbat cerebral“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântăreaţa ne-a dezvăluit care e bilanţul anilor săi în showbiz şi de ce nu îi este teamă de concurenţă. Andreea Bănică are patru nominalizări la Romanian Music Awards 2011: Cea mai bună artistă, Cea mai bună melodie, Cel mai bun clip, Cel mai bun site.

Reporter: Anul acesta ai câştigat multe premii şi ai primit la fel de multe nominalizări. Ce reprezintă ele pentru tine?

Andreea Bănică: Sunt bucuroasă că mă aflu alături de cei mai buni din muzica românească! Credeţi-mă, că m-am bucurat ca un copil mic la o jucărie pentru fiecare nominalizare!  În privinţa premiilor pe care le-am primit, ce pot să mai spun decât că este greu să descrii în cuvinte fericirea pe care o simt eu! Toate trofeele câştigate de-a lungul timpului sunt la loc de cinste în casa mea!

La Romanian Music Awards, tu şi Inna vă bateţi pentru premii la trei categorii. Concurenţa vă afectează în vreun fel prietenia?

Pe noi ne leagă o prietenie frumoasă, iar eu apreciez foarte mult oamenii talentaţi. Fiecare merge pe drumul ei, fiecare are fanii săi, iar anul trecut am avut o colaborare frumoasă. Am câştigat de-a lungul timpului o mulţime de premii, acum este momentul să câştige şi alţi artişti. Am învăţat să mai şi pierd, iar asta m-a ambiţionat şi mai tare.

Cum de v-aţi apropiat voi aşa de mult? Inna te sfătuieşte în privinţa unei cariere internaţionale?

Eu cred în proverbul „cine se aseamănă se adună"! Suntem amândouă cântăreţe, iubim muzica, provenim din aceeaşi zonă - de la mare, avem căţei mici, avem aluniţe pe faţă, locuim pe aceeaşi stradă în Bucureşti şi pe impresarii noştri îi cheamă Lucian. Şi da, i-am mai cerut sfatul câteodată în privinţa concertelor în străinătate, căci era ceva nou pentru mine. Dar cu timpul m-am obişnuit cu publicul străin!

V-aţi planificat sau nu vreo vacanţă împreună?

Ne gândeam că ne-ar fi plăcut să mergem împreună într-o vacanţă, dar programul nostru nu se aseamănă... vorbim mai mult la telefon.

Lucian este impresarul dar şi soţul tău şi e mereu alături de tine. Cum reuşiţi să menţineţi pasiunea vie în cuplu după atâţia ani, atâtea zvonuri şi la fel de multe întrebări?

Este un respect mult prea mare între noi şi o iubire pasională ca să dăm crezare tuturor celor ce inventează poveşti. Nu poţi dezbina uşor şi doar prin vorbe o iubire de atâţia ani! Şi nouă ne-a fost greu să-i convingem pe ai noştri că sunt nişte prostii inventate. Dacă de atâţia ani şi-au dat seama ce fel de femeie sunt eu, ce s-au gândit unii: „Sigur el nu este uşă de biserică! Hai să dezbinăm o familie frumoasă!". Noi însă ne vedem de viaţa şi de meseria noastră şi nu le mai dăm de mult atenţie celor care vorbesc. Îmi pare rău că oamenii nu au învăţat să nu se mai ia după aparenţe.

Dacă, să zicem, vreodată ai fi avut dovezi clare că soţul tău, Lucian, te-a înşelat, l-ai fi iertat?

Este greu să-ţi răspund la această întrebare, pentru că nu ştiu ce-mi oferă viitorul! Probabil că dacă aş fi avut o dovadă clară, aş fi luat atitudine, ceea ce este şi normal. Însă aşa cum am spus,  respectul este mult prea mare ca să greşească atât timp cât îi ofer şi mi se oferă totul. Normal că bărbaţii sunt bărbaţi, dar eu mi-am ales un bărbat cerebral.

Eşti genul care primeşte sau dă mai mult în relaţia de cuplu?

Cred că primesc şi ofer în egală măsură.

Care este cheia longevităţii unei căsnicii?

Iubirea! Dacă se stinge, moare tot...

Ce sfaturi despre relaţii  i-ai da fetiţei tale mai târziu, când va ieşi la întâlniri?

Să încerce să cunoască bine un băiat înainte să se îndrăgostească, ca să nu-i pară rău mai târziu!

Cu ce artist internaţional te identifici, atât în materie de stil, dar şi ca imagine şi gen muzical?

Fiecare artist este unic în felul lui. Niciunul nu este la fel cu celălalt, oricât ne-am strădui. Pot să-ţi spun că o apreciez foarte mult pe Beyoncé ca artist, voce, eleganţă.

De ce îţi este teamă cel mai mult?

De moarte! Mi-am pierdut părinţii de timpuriu şi trăiesc tot timpul cu teama că se poate întâmpla ceva cu cei apropiaţi!

Ai vreun regret după atâţia ani în showbiz?

Nu! Sunt mândră de ce-am realizat.

Ce-ai pierdut şi ce-ai câştigat în anii aceştia?

Mi-am pierdut părinţii, prieteni - pentru că nu am avut timp de ei - şi distracţiile de tot felul. Am câştigat fani, o familie frumoasă şi am pus ceva deoparte pentru vremuri grele.

Cum arată agenda ta pe următoarele luni? Ce surprize le pregăteşti fanilor tăi?

Lucian ştie cel mai bine. O mică vacanţă de relaxare, 7 zile în Antalya, concerte, o nouă piesă compusă de Laurenţiu Duţă, un clip nou şi... iubire.

"I-am mai cerut sfatul Innei câteodată, în privinţa concertelor în străinătate."

"Am câştigat fani, o familie frumoasă şi am pus ceva deoparte pentru vremuri grele!"

"Toate trofeele câştigate de-a lungul timpului sunt la loc de cinste în casa mea!"

O familie de artişti



La numai doi ani, Sofia Maria, fetiţa Andreei Bănică şi a lui Lucian Mitrea (foto stânga), dă deja semne că ar putea urma o carieră în showbiz. „Văd că îi place să danseze şi să cânte. Dacă va avea talent, o voi susţine. Eu doar îi voi îndruma paşii în viaţă, de ea depinde viitorul său. Dar dacă de mică e isteaţă, nu-mi fac griji", spune mama. Cât despre planurile de extindere a familiei, Andreea ne-a spus că Sofia le-a cerut părinţilor ei o surioară. Care va fi la fel de
talentată!

Cei mai buni din muzica românească

Gala Romanian Music Awards (RMA), care premiază cei mai buni artişti autohtoni în 2011, va avea loc anul acesta pe 16 septembrie, în Piaţa Sfatului din Braşov. Evenimentul va fi transmis în direct, de Music Channel, de la ora 19.00. Gala va începe cu defilarea pe covorul roşu. Printre cei 40 de artişti care vor fi prezenţi la RMA se numără Alexandra Stan, Connect-R, CRBL, Inna, Iris, Puya, Loredana, Voltaj. Publicul îşi poate vota favoriţii pe site-ul rma.1music.ro.

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite