VIDEO Andra: „Eu şi Cătălin îl «bârfim» pe David ore întregi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artista, care a devenit mamă în această primăvară, mărturiseşte că subiectul său preferat de discuţie este micuţul David, fiul ei în vârstă de 5 luni. Deşi „meseria“ de părinte o ţine ocupată, Andra nu renunţă la carieră. Ea a lansat recent clipul „Telephone“ şi este nominalizată la gala Romanian Music Awards 2011.

Reporter: Cât de mult înseamnă pentru tine nominalizarea la premiile Romanian Music Awards de anul acesta?

Andra: Nominalizările acestea vin datorită voturilor publicului şi, atâta vreme cât publicul e lângă mine, asta e tot ce contează. În afară de familia şi de prietenii mei, publicul e cea mai importantă entitate pentru mine. Publicul mă împinge înainte şi mă inspiră.

Sunt mai importante premiile acordate de public decât cele date de un juriu specializat?

Categoric, votul publicului e cel mai important, fiindcă ăsta e un adevăr al vieţii mele. Am un mare respect pentru jurii, mai ales pentru cele de profesionişti, însă adevărata fericire a unui artist vine din recunoaşterea şi preţuirea fanilor. Orice s-ar spune, marketingul nu naşte nume în muzică, ci aceia care ascultă, care adoră ce faci ca artist, pe scenă.

Cum a fost prima vacanţă în trei?

Superbă! Am fost împreună la Târgu-Jiu - deocamdată suficient de departe pentru David, pe care n-am vrut să‑l supunem la drumuri prea lungi - la socrii mei. Eu şi Cătălin am fost şi în Spania câteva zile. Poate anul viitor o să-l luăm şi pe David cu noi, ca să priceapă ceva din călătorie.

Prin ce locuri frumoase aţi ajuns tu şi soţul tău?

Am fost la Marbella, la Sotogrande şi în tot felul de alte staţiuni şi oraşe minunate, în diverse porturi romantice. Ne place să călătorim şi să tot revenim în locuri care ne-au încântat.

V-a fost limitată în vreun fel libertatea de mişcare după ce a venit pe lume David?

Nu, nici gând. David e un copil bun şi cuminte, ne umple viaţa şi sufletul. În plus, pe noi ne-au ajutat mult părinţii noştri, şi ai mei, şi ai lui Cătălin, practic ne-am bucurat de aceeaşi libertate de mişcare ca şi înainte de-a fi părinţi. Suntem extrem de norocoşi din punctul ăsta de vedere.

Ce nu mai puteţi face de când familia Măruţă s-a mărit?

Nu mai putem sta o zi - ce zic eu o zi, o oră, mai degrabă - fără să vorbim despre copil. E subiectul nostru preferat. În rest, facem exact ce făceam şi înainte, ne descurcăm foarte bine. Aş minţi să spun că suntem nişte părinţi chinuiţi, care-şi sacrifică viaţa, fericirea sau cariera de dragul copiilor. N-a fost nevoie, am avut sprijin din toate părţile.

Cu cine seamănă David mai mult acum?

Eu încă mai cred şi mai sper în teoria că băieţeii seamănă cu mamele, însă alţii nu sunt de acord. Lăsând gluma la o parte, cred că deocamdată seamănă mai mult cu Cătălin. Dar mai vedem pe parcurs...

Pe viitor, David o să înveţe olteneşte sau ardeleneşte?

Poate să înveţe şi chineza, dacă vrea. O să înveţe tot ce va crede că-i este util şi tot ceea ce-i place. Dar dacă tot mă întrebi, o să înveţe mai degrabă engleza, înainte de a învăţa româna bine, fiindcă bona lui e din Filipine, dar vorbeşte în engleză foarte frumos cu el. Îi citeşte şi poveşti în engleză. El e foarte atent, nu ştiu cât pricepe acum, însă îi place. În rest, o să înveţe şi olteneşte, şi ardeleneşte, o să ia ce-i mai bun din fiecare.

Proaspetele mămici au tendinţa să fie excesiv de protectoare câteodată. Tu ai trecut prin experienţa asta?

De când sunt mamă, am trecut prin toate fazele posibile. Sigur că am trecut şi prin etapa de hiperprotecţie, până când am câştigat încredere deplină în cei care-mi supraveghează copilul când nu sunt lângă el. În primele zile, îmi căşuna pe oricine îl lua în braţe, aveam impresia că o să-i rupă ceva. Acum, zic eu, sunt o mamă rezonabilă din punctul ăsta de vedere. Nu mai intru în panică din orice, caut să fiu raţională.

Ai revenit pe scenă la doar două luni după naştere...

Da, după cum spuneam, acum avem o bonă filipineză pentru David, e o profesionistă, am ales cu grijă dintre multe CV-uri atractive. Am vrut, normal, ce-i mai bun pentru copilul nostru. N-am angajat-o fiindcă e la modă să ai bonă din Filipine, ci pentru că e chiar bună, afectuoasă, competentă, îl adoră pe bebe. Ne este de mare ajutor şi îl învaţă engleză pe cel mic.

Cătălin şi-a dorit băiat mai mult ori fată?

Îţi spun foarte sincer că mai degrabă eu mă întrebam zi şi noapte dacă vreau băiat sau dacă vreau fată. Voiam o zi aşa, o zi invers... Dar pentru Cătălin chiar nu a contat asta, culmea, deşi se spune că bărbaţii vor băieţi. El s-a bucurat, ca şi mine, de altfel, că acest copil a venit exact atunci când ni l‑am dorit şi când eram pregătiţi pentru el. Nici mai devreme, nici mai târziu. Nu oricine are şansa asta. În plus, noi ne-am dorit doar să fie sănătos.

Cum ai descrie happy hour-ul perfect al familiei voastre?

Eu, Cătălin şi David acasă, lângă cei dragi sau doar noi trei. „Happylica" noastră e canapeaua pufoasă din living, unde îl aducem pe David, ne uităm la el şi la mutriţele lui şi îl „bârfim" ore întregi. Ne spunem unul altuia ce-a făcut, cum s-a strâmbat şi cum a gângurit, nu epuizăm niciodată acest subiect.

Cum reuşiţi să mai păstraţi romantismul în cuplu de când cu venirea pe lume a lui David?

Reuşim să-l păstrăm fiindcă pur şi simplu nu există cadru mai romantic, pentru o familie, decât momentele când copiii sunt centrul atenţiei. Eu n-am fost niciodată de acord cu teoria că un bebeluş strică romantismul într-un cuplu. Ne-am dorit acest copil enorm, pe noi ne-a legat şi mai mult apariţia lui, ne-a dat sensuri noi, motivaţii noi, subiecte noi de discuţie.

Ai avut o schimbare de stil cu puţin timp înainte de naştere. Ai vrut să treci la următoarea etapă, cea de mămică sexy sau care a fost motivul?

Recunosc că vreau să rămân „cool" de dragul fiului meu, de dragul fanilor mei. Eu vreau să-mi forţez limitele întotdeauna, mai ales în carieră. Orice idee nouă înseamnă progres, nu? Şi am luat întotdeauna drept modele mămicile moderne.

Te-ai gândit la vreun duet cu Cătălin ori chiar cu David?

Ha, ha, ha, interesantă idee. Dacă am de ales, l-aş prefera pe David pentru un duet, gângurelile lui sunt mai melodioase decât vocalizele soţului meu.

"L-aş prefera pe David pentru un duet, gângurelile lui sunt mai melodioase decât vocalizele soţului meu."

"În afară de familia şi de prietenii mei, publicul e cea mai importantă entitate pentru mine. Publicul mă împinge înainte şi mă inspiră."

Cei mai buni din muzica românească

Gala Romanian Music Awards, care premiază cei mai buni artişti autohtoni în 2011, va avea loc anul acesta pe 16 septembrie, în Piaţa Sfatului din Braşov. Evenimentul va fi transmis în direct de Music Channel, de la ora 19.00. Gala va începe cu defilarea pe covorul roşu. Printre cei 40 de artişti care vor fi prezenţi la Romanian Music Awards se numără Alexandra Stan, Connect-R, CRBL, Inna, Iris, Puya, Loredana, Voltaj. Publicul îşi poate vota favoriţii pe site-ul rma.1music.ro.

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite