Alina Sorescu, cântăreaţă: „N-am trecut prin ghearele soacrei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Sorescu  a renunţat pentru  o perioadă  la televiziune
Alina Sorescu a renunţat pentru o perioadă la televiziune

Alina Sorescu a luat o pauză de televiziune, s-a redescoperit şi s-a măritat. În ultimii ani, Alina s-a pus pe primul plan pe ea şi a lăsat cariera pe locul doi. După ce s-a căsătorit cu Alexandru Ciucu, ea spune că a fost îndrăgită imediat de socri.

„Adevărul": Cum arată un weekend pentru tine?

Alina Sorescu: Dacă mă întrebai acum trei-patru ani, ţi-aş fi spus că n-am weekend. Am avut ani întregi în care plecam de acasă joi şi mă întorceam luni. Mereu aveam un semi-bagaj pregătit la uşă. O lungă perioadă weekend-ul nu era pentru mine. Acum weekend-ul încerc să-l păstrez pentru noi şi facem lucruri normale. Mergem la film, ne întâlnim cu prietenii, ne urcăm în maşină şi facem o escapadă.

Descrie-mi weekendul perfect...

Mi-ar plăcea ca într-un astfel de weekend să avem parte de toate lucrurile care ne fac să ne simţim bine. Să începem sâmbăta dimineaţa cu o gustare la o terasă, cu un croissant şi un ceai, după aceea să stăm în casă şi să ne uităm la filme, iar pe seară să ne întâlnim cu prietenii. A doua zi, aş vrea să fim mai sportivi, să facem puţină mişcare cu bicicletele sau să ne urcăm în maşină şi să mergem la un amic la curte.

Ai luat o pauză de televiziune. De ce?

Pentru că formatele de televiziune rezistă tot mai puţin şi n-ai parte de stabilitate în domeniul ăsta. Mi-am dat seama că poate e momentul să clădesc şi altceva, să încep un alt proiect care să depindă doar de mine. Am înfiinţat un Atelier de muzică şi prezenţă scenică pentru copii. Lucrez cu copii micuţi, care n-au mai avut contact cu zona muzicii, îi iau de la zero şi-i învăţ tot felul de lucruri pe care şi eu le-am „furat" de la cei cu care am lucrat până acum.

În luna de miere, petrecută la Shanghai, în toamna lui 2010  Fotografii: arhivă personală

image

Televiziunea a rămas pe planul doi? Mai primeşti propuneri din branşă?

Având în vedere că activitatea asta mi-a plăcut atât de mult, iar eu când încep un proiect mă implic cu toate forţele în el, n-am mai avut timp să mă gândesc şi la altceva. M-aş întoarce la un moment dat în televiziune, e ceva ce am făcut mult timp şi la un nivel ridicat ca să renunţ. Doar că aştept momentul şi contextul potrivite. Au mai existat diverse propuneri, dar am zis că până nu voi găsi acel context care mi se potriveşte, mai bine mai aştept.

Ce ai făcut în ultima vreme, de când ai dispărut de la TV?

Ultimii ani au fost foarte importanţi pentru mine. Au fost nişte ani în care eu m-am schimbat ca om, m-am maturizat, m-am descoperit. Eu nu prea am avut parte de o copilărie şi de o adolescenţă normale, fiind de atâţia ani în lumea asta a televiziunii. Aşa că aceşti ultimi ani au însemnat o perioadă în care am stat mult cu mine şi am învăţat să schiez, să merg pe bicicletă, să înot, să fac o grămadă de lucruri de care nu avusesem timp până atunci.

Ce-ai mai făcut pe plan  muzical?

De curând am finalizat cel de-al şaselea album, iar în toamnă vreau să-l lansez. Albumul este şi el o rezultantă a acestor ultimi doi-trei ani ai mei de căutări. Ascultând piesele îţi poţi da seama de cum am evoluat eu, de cum am crescut ca om.

Cum te-a schimbat relaţia?

M-a schimbat foarte mult pentru că a fost prima mea relaţie în adevăratul sens al cuvântului. Mi-a dat timp pentru mine şi de asta chiar aveam nevoie. Mi-a adus un echilibru între viaţa profesională şi viaţa personală.

Când e frumos afară, Alinei îi plac plimbările în parc



Care e cel mai greu lucru într-o căsnicie?

Nu cred că e o diferenţă foarte mare între o căsnicie şi o relaţie mai lungă. În cazul nostru, actul n-a schimbat cu aproape nimic relaţia. Cred că pentru o femeie e importantă căsătoria pentru că are nevoie de stabilitate. Aşa sunt şi eu, pentru mine contează că suntem şi căsătoriţi. Dar cred că cel mai greu este cum să fii prieten în fiecare zi, fără să afectezi focul care trebuie să rămână aprins.

Pe când copiii?

Ne gândim serios la asta. Cred că cel puţin pentru mine, doritoare de familie, va fi un plus. Nu văd de ce să nu fac şi copil şi să-mi văd în continuare de activitate. Şi mai ales că avem şi patru părinţi care abia aşteaptă.

Ai un loc preferat de vacanţă?

Da, locul meu favorit este Toscana. Sunt fascinată de zona asta şi, de fiecare dată, revin cu mare drag, poate şi pentru că Alexandru m-a cerut de soţie acolo. Locul are deci şi o încărcătură emoţională puternică pentru mine. Deşi e foarte liniştit, emană o atmosferă extrem de interesantă.

Când e frumos afară, Alinei îi plac plimbările în parc

Alina împreună cu copiii pe care îi învaţă muzică



Ai putea să trăieşti într-un astfel de loc?

Nu ştiu... poate că nouă, celor care trăim într-un oraş mare de când ne-am născut, nu cred că ne-ar fi uşor. Eu nu ştiu dacă aş rezista, cred că la un moment dat mi-ar lipsi şi agitaţia. Poate cândva, la o anumită vârstă, mai încolo, când o să avem casa plină de copii, ar fi frumos.

Cât de legată eşti de părinţi?

Sunt foarte apropiată de familie, poate pentru că sunt şi Rac, iar cei din zodia asta sunt foarte ataşaţi de cei dragi. Pentru noi casa este refugiul suprem, iar eu întotdeauna am avut o relaţie strânsă cu părinţii. Cu tata am petrecut mai mult timp, pentru că el a umblat cu mine peste tot încă de când eram mică, în calitate de impresar, şofer, de toate.

Dar cu socrii cum te înţelegi?

M-au îndrăgit foarte repede, am avut şi avantajul că mă ştiau de la televizor. N-am simţit că am trecut prin ghearele soacrei, aşa cum se întâmplă cu fetele care vor s-o cucerească pe mama iubitului.

Găteşti?

Ne mai jucăm împreună în bucătărie, mai facem câte o prăjiură. Dar în general, frigiderul nostru este alimentat de mame, avem noroc pentru că ele au mereu grijă să fie plin cu tot felul de bunătăţi.

image

Alina şi soţul ei, Alexandru, în Costa Brava, Spania, anul trecut



"Eu şi Alexandru ne mai jucăm în bucătărie, dar, în general, frigiderul nostru este alimentat de mame.''

"Cred că pentru o femeie e importantă căsătoria pentru că are nevoie de stabilitate. Aşa sunt şi eu, pentru mine contează că suntem şi căsătoriţi.''

Una din două

Emisiune în direct sau înregistrată? În direct.
Muzică sau televiziune? Muzică.
Blugi sau fustă? Fustă.
TVR 1 sau Pro TV? Pro TV.
Munte sau mare? Mare.
Băieţel sau fetiţă? Băieţel.
Eveniment monden sau o seară acasă? O seară acasă.
Aerobic sau alergat? Alergat.
Cafea sau ceai? Ceai.
Blondă sau roşcată? Blondă.

CV

- De mică, pe scenă
- Numele: Alina Sorescu
- Data şi locul naşterii:
- 14 iulie 1986, Bucureşti.
- Stare civilă: Căsătorită cu creatorul de modă Alexandru Ciucu.
- Studiile şi cariera
- A absolvit Facultatea de Sociologie, dar şi Comunicare şi Relaţii Publice la SNSPA.
- La vârsta de 4 ani a început să cânte în Mini-Song.
- A debutat ca solistă în 1994 la Festivalul Naţional de Muzică pentru Copii şi Tineret.
- A participat la Festivalul Internaţional Cerbul de Aur în 1996.
- A început să cocheteze cu televiziunea în 2002, când Valeriu Lazarov i-a propus să fie partenera lui Cosmin Cernat la emisiunea „Ploaia de stele", difuzată de TVR 1.

Alina şi soţul ei, Alexandru, în Costa Brava, Spania, anul trecut
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite