Alexandra Stan luptă în această seară pentru un trofeu important la Premiile MTV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandra Stan
Alexandra Stan

Românca este în cursa pentru titlul de cel mai bun artist european la MTV European Music Awards 2011 (EMA), eveniment care are loc la Belfast, în Irlanda de Nord.

Interpreta hitului „Mr. Saxobeat", piesă care a cucerit topurile muzicale din întreaga lume, va avea emoţii mari în această seară, când va afla dacă fanii MTV au desemnat-o câştigătoarea categoriei Best European Act (Cel mai bun artist european).Alexandra Stan, care a câştigat deja prima „luptă" - categoria Cel mai bun artist român (Best Romanian Act) - concurează acum pentru titlul european alături de alte nume consacrate pe piaţa muzicală, precum senzaţia britanică Adele şi fosta câştigătoare Eurovision, Lena. Mai mult decât în alţi ani, cea de-a 18-a ediţie a Premiilor MTV Europe va aduce pe scena de la Belfast nume în vogă, cântăreţi şi trupe aflate pe primele locuri în topuri.

Lady Gaga este artista cu cele mai multe nominalizări în acest an, şase, fiind urmată îndeaproape de Katy Perry şi de Bruno Mars, care au reuşit să obţină câte patru nominalizări. Cântăreaţa britanică Adele a fost nominalizată la trei categorii, la fel ca Justin Bieber şi trupa Thirty Seconds To Mars. Alţi artişti care pot pleca acasă cu un trofeu sunt Foo Fighters, Snoop Dogg, Beyoncé, Coldplay şi Eminem.În acest an, organizatorii au introdus două noi categorii de premii: Biggest Fans (va fi premiat cel mai puternic fan club al unui artist) şi World Wide Act (categorie care doreşte să celebreze diversitatea muzicii pe care MTV a oferit-o de-a lungul timpului).

Show marca Lady Gaga

Lady Gaga este unul dintre artiştii preferaţi ai europenilor şi are mari şanse să fie cea mai premiată vedetă a galei, aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut, când a câştigat trei trofee. În 2010, însă, Gaga nu a fost prezentă la eveniment, fapt care va fi compensat anul acesta printr-un moment artistic pe care cântăreaţa îl va susţine în cadrul galei. După apariţii extravagante pe scena premiilor MTV Music Awards din SUA - unde a apărut travestită în bărbat sau costumată într-o rochie realizată din carne - excentrica artistă pregăteşte un moment special şi pentru ceremonia europeană. Surpriza va fi însă dezvăluită abia mâine seară.

Printre artiştii care vor evolua la gală se numără Red Hot Chili Peppers, ­Coldplay şi Bruno Mars, interpretul hitului „Just the Way You Are". Un moment special va fi susţinut de trupa Queen, care, nu numai că va cânta la Belfast, dar va primi şi premiul Global Icon. În acest an se împlinesc 40 de ani de la înfiinţarea trupei. Trupa Queen a fost fondată în 1971, iar din formula originală făceau parte Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor şi John Deacon.

Solistul Freddie Mercury a murit în 1991, răpus de maladia SIDA.MTV European Music Awards 2011 va marca o premieră: la eveniment va mixa celebrul producător şi DJ francez David Guetta. Este pentru prima oară când un DJ mixează în cadrul galei.„Să evoluezi la MTV EMA este un lucru important pentru orice artist, iar pentru un DJ este cel mai important. Voi fi însoţit de câţiva dintre colaboratorii mei speciali. Sunt emoţionat şi onorat, va fi un show nebun", a promis David Guetta.

Selena Gomez, multimedia la EMA

Actriţa şi cântăreaţa americană Selena Gomez (19 ani) va fi anul acesta prezentatoarea galei. Ca o noutate absolută, Selena va transmite informaţii din timpul evenimentului şi pe internet, în timp real, pe Twitter şi pe site-ul mtvema.com. „Sunt foarte încântată că am fost aleasă să prezint MTV EMA în acest an. Este un vis care devine realitate", a declarat Selena Gomez. Evenimentul va fi transmis live în România de postul MTV, începând cu ora 21.00, când va avea loc defilarea vedetelor pe covorul roşu. Show-ul propriu-zis va începe la ora 23.00, ora României. Premiile vor fi acordate pe baza voturilor exprimate de fani pe ­site-ul MTV.

6 nominalizări are Lady Gaga la ediţia din acest an a Premiilor MTV Europe.

Cele mai importante nominalizări MTV European Music Awards 2011

info
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite