Alexander Rybak, cântăreţ: „Scuze pentru deranj, cred că mă înec!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Extrem de timid, Alexander Rybak ne-a povestit păţanii inedite din viaţa lui cu prilejul sosirii sale în România, unde a ajutat-o pe Paula Seling în selectarea finaliştilor concursului „X Factor“.

Rybak a devenit faimos după ce a câştigat finala Eurovision 2009, aducând astfel victoria Norvegiei, dar mai ales pentru că a stabilit un punctaj-record de 387 de puncte în istoria competiţiei, cu piesa „Fairytale". Cântăreţul, în vârstă de 25 de ani, studiază pianul şi vioara încă din copilărie, pasiune moştenită de la părinţii săi, Natalia Walentinowna Rybak, pianistă, şi Igor Alexandrowitsch Rybak, violonist. La scurt timp după câştigarea finalei Eurovision, Alexander a ajuns în Top 10 iTunes în mai multe ţări europene, printre care Austria, Danemarca, Germania, Elveţia (locul I), Franţa (locul II) şi în Marea Britanie (locul III).

„Weekend Adevărul": Cum arată viaţa ta după Eurovision?

Alexander Rybak: Am ajuns să lucrez cu oamenii pe care i-am idolatrizat mereu. În plus pot, la rândul meu, să inspir alţi muzicieni mai tineri. Îmi înţeleg misiunea de artist internaţional şi încerc să fac tot ce pot în sensul acesta. Nu îmi place că totul trebuie să fie în „format radio" în zilele noastre, dar încerc să joc după reguli. E mult mai satisfăcător să susţii un concert cu o orchestră de copii decât să cânţi în faţa unor oameni beţi, cărora nu le pasă decât să danseze şi ei pe-acolo.

Cum arată weekendurile tale?

Îmi termin studiile de licenţă în muzică acum, sunt ocupat de luni până joi. De vineri până duminică călătoresc pe unde pot, prin toată lumea. De exemplu, weekendul trecut am fost în Malaysia, însă niciodată nu apuc să văd toată ţara, mereu trebuie să o iau din loc prea repede.

Descrie-mi weekendul perfect.

O mulţime de fete care stau în jurul meu pe canapea şi ne uităm cu toţii la „Spartacus".

Care sunt priorităţile acum?

Sunt extrem de recunoscător pentru succesul şi celebritatea mea, dar în acelaşi timp ştiu că pentru mine nu contează să conduc maşini scumpe. Este mult mai important să ascult sentimentele oamenilor şi, de ce nu, să încerc să compun muzică din asta.

Cum rămâne cu timpul tău liber? Este suficient cât să îl petreci cu prietenii şi familia?

Nu am o viaţă privată, totul în viaţa mea este oficial. De altfel, nu am niciodată suficient timp să mă descopăr pe mine în intimitatea mea. Dar sunt extrem de recunoscător pentru cei trei-patru prieteni care încă îmi respectă şi părţile mele bune, şi pe cele rele şi încerc să îmi arăt dragostea şi afecţiunea pentru ei cât pot de des. Cel puţin cât sunt în Norvegia...

image



Cum arată călătoria visurilor tale?

Eu şi prietenul meu cel mai bun, într-o excursie cu maşina în America, cu două fete scandinave care să ne ţină companie. Sau poate că eu sunt cel care le ţine lor companie. Îmi place să cânt balade cu vioara mea pe post de chitară.

Care sunt lucrurile cu care te răsfeţi?

Asta nu pot spune. Dar pot să menţionez jocuri video pe un ecran mare cu sistem surround.

Unde ţi-ai dorit să mergi în vacanţă şi nu ai reuşit până acum?

Mi-ar plăcea să merg în vacanţă în ţara mea. Dar atunci ar trebui să mă urc pe cel mai înalt munte şi să sper că nimeni nu ar observa că lipsesc.

image



Care sunt lucrurile la care nu renunţi chiar şi când ai o zi liberă?

Gândul la fata care îmi place. Şi studiul la vioară.

Cum se face că ai venit special pentru „X Factor"?

Îmi doream un motiv să mă întâlnesc cu Paula şi echipa ei. De altfel, mi-a plăcut „X Factor" România. Nu este fals, precum în multe alte ţări.

Observ că ai o legătură specială cu Paula Seling. Putem vorbi despre o viitoare colaborare?

Ea este starul perfect pentru Eurovision. Mi-ar plăcea foarte mult să cânt câteva cântece în duet cu ea, m-am săturat să cânt singur.

image

Vioara, instrumentul care l-a consacrat  Fotografii: www.alexanderrybak .com



Ai vreo poveste interesantă de împărtăşit din vacanţele tale? Sau poate ceva neplăcut... Care este cea mai urâtă experienţă prin care ai trecut până acum?

Dintotdeauna am fost foarte timid. Când eram mai mic, îmi aduc aminte că am fost să înot cu alţi băieţi. Când ei erau pe mal şi eu eram încă în apă am realizat că mă înec, dar îmi era jenă să îi deranjez, aşa că mi-am cerut scuze întâi: „Vă rog să mă scuzaţi că vă deranjez, dar cred că mă înec..."

"Pentru mine nu contează să conduc maşini scumpe.''

Una din două

- Mare sau munte? Munte.
- Paris sau Roma? Disneyland.
- Duminica: afară sau acasă? Acasă.
- Vara sau iarna? Iarna.
- Norvegience sau românce? Românce.
- Blonde sau brunete? Blonde.
- Laptop sau PC? MacBook.
- Ţara natală sau străinătate? Străinătate.
- Găseşti un căţel: îl dai sau îl păstrezi? Ah, îl înapoiez stăpânului...?
- Muzica clasică sau jazz? Clasică.
- Fast-food sau mâncare sănătoasă? Mâncare sănătoasă servită rapid.
- Pescuit sau vânat? Pescuit. Vânatul te obligă să omori animăluţe drăguţe.
- Câine sau pisică? Urşii polari.
- Fructe sau legume? Fructe.

CV

- Un artist de excepţie
- Numele: Alexander Rybak
- Data şi locul naşterii: 13 mai 1986, Minsk, Belarus
- Starea civilă: necăsătorit
- Studiile şi cariera:
- La vârsta de 10 ani a devenit student al Institutului de Muzică Barratt Due din Oslo.
- La doar 18 ani primeşte o distincţie specială, Anders Jahre Culture Prize.
- Pe 16 mai 2009, Rybak a câştigat cea de-a 54-a ediţie a Eurovisionului, în Moscova, Rusia, unde a stabilit un nou record, de 387 de puncte, cu melodia „Fairytale".
- Pe 2 iunie 2009 are loc lansarea primului său album, „Fairytales".
- În toamna lui 2009 a apărut filmul „Alexander Rybak, Fairytale", film bazat pe povestea aventurii care a urmat după victoria din Moscova.
- 2011 a adus unele schimbări în cariera lui Alexander, violonistul preferând să mai renunţe la concerte, în favoarea apariţiilor TV în diverse emisiuni.

Vioara, instrumentul care l-a consacrat p Fotografii: www.alexanderrybak .com
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite