„Alegerile Mihaelei“, emisiunea care a început prost

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihaela Rădulescu s-a întors astăzi pe sticlă. Emisiunea ei, „Alegerile Mihaelei", difuzată pe Realitatea TV a debutat însă cu stângul. De la prima ediţie a intrat în atenţia CNA, întrucât televiziunea a difuzat un promo în care se spunea că în prima ediţie vor fi invitaţi Sorin Oprescu şi Elena Udrea, însă legislaţia interzice prezenţa politicienilor la TV în weekend, în campania electorală.

Emisiunea de care Mihaela Rădulescu era atât de încântată a creat nemulţumiri în rândul membrilor CNA încă de la început. Aceasta nu a ţinut cont de faptul că ar trebui să fie rezervată în privinţa oamenilor politici, pentru că aceştia se află în plină campanie electorală, şi i-a avut invitaţi în platou pe Sorin Oprescu şi pe Elena Udrea.

„Avem artişti cu adevărat importanţi pe plan internaţional sau care stau lipiţi în fruntea topurilor româneşti, mai avem încă politicieni de bun simţ şi oameni care merită cunoscuţi, avem copii grozavi care nu mai au la ce se uita pe un canal românesc, avem legende pe care trebuie să le ţinem vii“, declara prezentatoarea la începutul lunii mai despre viitori săi invitaţi.

Membrii CNA au avut însă păreri împărţite cu privire la acest incident. Ei s-au întâlnit pentru a lămuri situaţia şi pentru a decide dacă emisiunea a încălcat sau nu legislaţia.

„Legea alegerilor locale interzice prezenţa candidaţilor şi a reprezentanţilor partidelor în alte emisiuni decât emisiunile şi dezbaterile electorale, care pot fi difuzate numai de luni până vineri", a spus Narcisa Iorga (membru CNA), arătându-se dezamăgită de faptul că, după discuţia de miercuri cu reprezentanţii radiodifuzorilor, Realitatea TV a înţeles că poate să difuzeze o emisiune în care apar candidaţi şi politicieni şi în weekend.

„Dacă, după ce noi am încercat să explicităm ieri, vedem un promo de acest fel, cred că propunerea noastră de instrucţiune ar trebui să fie mult mai clară în termeni. Nu pot fi invitaţi candidaţii şi reprezentanţii partidelor politice în weekend (...) Este clar că un membru al unui partid nu va putea să fie pus într-o altă ipostază decât aceea a partidului", a spus şi Valentin Jucan, membru al CNA.

În schimb, Răzvan Popescu, preşedintele CNA a precizat: "Avem o decizie unde se dă foarte clar definiţia emisiunilor electorale. Dacă decizia nu mai e valabilă şi noi nu o respectăm, ea trebuie retrasă. Atât timp cât această decizie e în picioare, eu cred că orice altă dezbatere se poate difuza cu respectarea principiilor, a informării corecte ş.a.m.d.".

El a mai spus că, dacă posturile de televiziune şi radio nu pot difuza niciun fel de emisiuni de dezbatere pe teme actuale, în weekend, acest lucru este echivalent cu „blocarea României". „Lucrurile se întâmplă, trebuie să poată fi reflectate. Nu avem niciun motiv de a interzice emisiunile de dezbatere în weekend. Emisiunile dedicate altor teme care nu sunt electorale", a explicat Popescu. „Mulţi membri care apar la televizor sunt în exercitarea funcţiei. Nu intră în sfera de interes privind campania electorală", a adăugat acesta.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite