Alberta, noua Esca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alberta Forgiarini s-a făcut remarcată  la mai puţin de două luni de când a venit în Bucureşti
Alberta Forgiarini s-a făcut remarcată la mai puţin de două luni de când a venit în Bucureşti

Alberta Forgiarini, prezentatoarea jurnalelor de weekend de la RTV, e considerată „o apariţie plăcută pe plaja plicticoasă a ştirilor“, comparabilă cu Andreea Esca la începuturi.

Aflată de două luni în Bucureşti, Alberta (28 de ani) a avut un debut în forţă la recent lansatul post de ştiri România TV. Tânăra, care şi-a făcut ucenicia la TVR Iaşi, a primit oferta de a veni în Capitală, iar prezenţa ei la pupitrul ştirilor RTV a fost imediat remarcată, încât a atras chiar o comparaţie cu celebra Andreea Esca. Comparaţie pe care Alberta nu pare să o accepte însă prea uşor. „A, nu. În niciun caz.

În primul rând, pentru că eu dau mult mai multe bâlbe. În al doilea rând, sunt altfel de jurnale", spune prezentatoarea. „Dacă dai o bâlbă... asta e, treci peste, eventual zâmbeşti. Se întâmplă. Important este să ştii ce vorbeşti şi să transmiţi un mesaj aşa cum trebuie. Atât timp cât vorbeşti natural, ca şi cum telespectatorul e un prieten căruia îi povesteşti ceva, poţi să te mai bâlbâi. Important e să-i transmiţi ceva", completează ea.

De la violoncel la ştiri sportive

Pe jumătate italiancă - străbunica ei a venit cu întreaga familie în România, ca să-şi „facă un trai mai bun" - Alberta a ajuns în televiziune din întâmplare. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea „Al.I. Cuza" (Iaşi) şi Universitatea  de Arte „George Enescu" (Violoncel), dar a dat o probă la TVR Iaşi, pentru redactor la Secţia Sport.

„Am văzut un promo la TVR Iaşi. Căutau colaboratori în domeniul sportului. Mie îmi plăcea şi îmi place foarte mult sportul, mai ales fotbalul. Am început de la reporter şi-mi aduc aminte că nu era uşor. Fiind fată, mă duceam pe teren şi toată lumea era foarte circumspectă", mărturiseşte ea.

După doi ani şi jumătate, Alberta a renunţat la munca de teren şi a rămas doar pe partea de prezentare, dar spune că acest lucru nu înseamnă responsabilităţi mai puţine. „Fiecare se uită la televizor şi crede că e uşor să lucrezi în televiziune. Nici eu nu o vedeam ca pe o meserie foarte grea. Din afară pare frumos: vii, prezinţi şi ai plecat. Uite, Andreea Esca... ce frumos prezintă. Este foarte greu, dar cred că e un «microb». Trebuie să rezişti, nu e o meserie uşoară", spune tânăra.

Schimbarea s-a produs pe neaşteptate pentru Alberta, care la sfârşitul anului trecut a primit propunerea de a lucra la RTV. „Niciodată nu-mi fac planuri. Nici măcar nu mă gândeam să vin la Bucureşti! Nu sunt un om care să ia decizii peste noapte. M-am gândit bine, am simţit că e momentul să fac acest pas. Am avut un interviu cu Maia Morgenstern şi am întrebat-o despre acel tren pe care îl pierzi în viaţă. Şi mi-a zis: «Ei, şi ce dacă îl pierzi? Iei avionul!». Eu am simţit că poate nu o să mai am o ocazie, poate că acum e momentul să plec", mărturiseşte Alberta.

Pentru Alberta e foarte important să nu uiţi de unde ai plecat şi cine te-a ajutat. „Te bazezi pe tine, înveţi, progresezi, dar e vorba şi de noroc. Fără noroc, degeaba eşti bun. Contează şi ajutorul celor din jur. Nu ajungem ceea ce suntem fără să ne ajute cineva", conchide ea.

„Un decolteu de zile mari"

De când a venit în Bucureşti, a prezentat mai multe jurnale, iar acum şi-a găsit locul la ştirile de weekend: „Am fost şi ziua, şi noaptea. La început am fost şi la şase dimineaţa. Acum prezint ştirile în weekend. Mi-aduc aminte că pe 1 ianuarie am avut cinci jurnale, dar a fost şi un rating foarte bun atunci. E şi o provocare când vezi ratingul", mărturiseşte ştirista.

Părerile telespectatorilor despre Alberta sunt împărţite: unii spun că e „o apariţie plăcută şi distinsă pe plaja înnorată şi plicticoasă a emisiunilor de ştiri", alţii văd doar „un decolteu de zile mari". „Acum nu ştiu dacă este o plajă atât de plicticoasă (râde). Unii te plac, alţii nu. Dacă ai parte de un reproş, eventual înveţi ceva din el, doar nu o să te superi şi o stai toată ziua cu gândul la asta. Poate e ceva de schimbat. Iar referitor la ce s-a zis despre decolteu... nu m-am supărat. Poate a fost o seară în care am părut mai decoltată. Nu ştiu dacă asta e foarte important. Fiecare arată sau nu arată. Important este cum transmiţi omului informaţia", spune prezentatoarea.

"Fără noroc, degeaba eşti bun. Nu ajungem ceea ce suntem fără să ne ajute cineva.''
Alberta Forgiarini prezentatoare ştiri

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite