Adela Popescu, actriţă: „Mi-era cumva teamă de povestea asta cu muzica“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscută din telenovele, Adela Popescu şi-a dorit, de fapt, să fie cântăreaţă. După o colaborare cu 3rei Sud Est, în 2003, şi una cu Radio Killer, în 2010, artista îşi încearcă acum norocul alături de DJ Project.

Adela Popescu (25 de ani) vorbeşte mult şi râde cu poftă când îşi aduce aminte de câte-un moment haios de care a avut parte de când cântă pe aceeaşi scenă cu băieţii din formaţia DJ Project. Cu părul desfăcut, machiată natural, puţin răguşită, puţin exuberantă, Adela nu mai este vedeta de la televizor. Îşi face griji din cauza câinelui ei, pe care l-a lăsat singur acasă, cu un picior rupt, se gândeşte că trebuie să ajungă în scurt timp la Buftea şi mai are şi alte treburi de rezolvat până seara. Când o întreb despre colaborarea cu DJ Project, Adela începe să povestească.

„Una e să joci în seriale, alta e să cânţi"

Propunerea care a făcut-o „superfericită" a venit într-o zi, din senin. Şi suna aşa: ea să fie vocea feminină a DJ Project pentru cel puţin un an, până când actuala solistă, Giulia Anghelescu, va naşte. Adela s-a bucurat tare, deşi pasul pe care avea să-l facă i s-a părut destul de serios.

„Prin 2010, eu am mai scos o piesă de club cu Radio Killer şi mi-era cumva teamă de povestea asta cu muzica. Una e să joci în telenovele, să mai faci un spectacol la teatru şi să mai cânţi din când în când melodii pentru seriale, şi alta e să faci muzică de-a binelea. Parcă nu se pupa. Mi se părea că există o neconcordanţă între muzică şi actorie până să apară colaborarea cu DJ Project", spune Adela.

S-a convins însă că muzica şi actoria pot fi făcute şi separat, şi împreună. Aşa că, atunci când nu e la filmări, în Buftea, se află pe o scenă unde cântă, iar când nu cântă, este la filmări. „Până la urmă, mi-am spus că e un pas important pe care vreau să-l fac. E ca atunci când începi o relaţie cu cineva şi simţi că acolo îţi e locul. Pe cuvânt, chiar simt chestia asta. Chiar simt că e cel mai bun moment să fac asta", adaugă ea.

Au fost şi momente de fâstâceală

Cariera muzicală înseamnă până acum patru concerte, pe care Adela le-a susţinut prin ţară începând cu luna decembrie. Le ştie pe toate, „ca pe Dumnezeu": Sfântul Gheorghe, Focşani, Roman şi Iaşi. Pe lângă concertele programate, Adela repetă mult cu băieţii în studio. Şi ia lecţii de canto.

„Nu este de ajuns că ştiu versurile pieselor foarte bine, pentru că îmi plac. Una e să ştii să le fredonezi şi alta e să le cânţi cu simţ de răspundere. Marele avantaj este că publicul ştie versurile şi te ajută foarte tare când eşti pe scenă. Dacă au existat câteva momente de fâstâceală la primul concert, publicul a fost alături de mine".

Cei mai mulţi nu ştiu însă că noua postură a Adelei Popescu nu este deloc nouă. Să cânte pe o scenă nu e o premieră pentru actriţa postului Acasă TV. Cât a fost copil, Adela a „cutreierat" toate festivalurile de muzică din ţară. Cu părinţi muzicieni, ea îşi dorea să devină cântăreaţă. N-a mai apucat pentru că, între timp, s-a ivit castingul pentru telenovela „Numai iubirea", pe când era la liceu în Bucureşti.

„Laurenţiu Duţă m-a luat pe scenă"

Dar povestea cu muzica este veche. Pentru că ştia că are potenţial - fusese încurajată de Mihai Constantinescu, pe care l-a cunoscut la un festival - Adela s-a dus singură la Laurenţiu Duţă, la Năvodari, deşi nu-l cunoştea, să-l roage să o ajute să devină cântăreaţă. Se întâmpla în 2003, înainte de castingul pentru telenovelă.

Nu şi-a făcut trupa la care visa, dar a înregistrat hitul „Clipe" împreună cu 3rei Sud Est. „S-a întâmplat aşa pentru că ei aveau nevoie de o voce feminină. Şi am fost eu aceea. L-am apreciat mereu pe Laurenţiu pentru că m-a luat pe scenă, deşi eram neica-nimeni", îşi aminteşte actriţa. La mai bine de zece ani după, Adela Popescu vrea să continue ceea ce a început ca adolescentă şi să demonstreze, alături de DJ Project, că muzica e mai mult decât o pasiune.

Mişcare de imagine?

Deşi este fericită cu pasul pe care l-a făcut, Adela ştie că nu toată lumea îi acordă credit. „Sigur că mulţi vor spune că a fost o mişcare de imagine, evident, este la îndemână să spui asta. Dar eu sunt foarte mulţumită că băieţii au încredere în mine şi chiar mă laudă. Cred că îndeplinesc toate condiţiile pentru a fi în trupa asta".

Că este potrivită, abia aşteaptă să demonstreze, odată cu lansarea unei noi piese, la începutul lunii februarie. „Practic, este piesa mea şi mă simt legată de ea. Deja am înregistrat-o şi va avea şi un videoclip. Cred că oamenii chiar au uitat că eu mai şi cânt, dar e normal. La un moment dat, mi-era teamă de perioada asta a reacţiilor, dar sunt conştientă că reacţiile adevărate vor veni în timp, când oamenii se vor convinge de nişte lucruri", crede Adela.

"Sigur că mulţi vor spune că a fost o mişcare de imagine, evident, este la îndemână să spui asta."

"Mi-am spus că această colaborare e un pas important pe care vreau să-l fac. E ca atunci când începi o relaţie cu cineva şi simţi că acolo îţi e locul. Chiar simt că e cel mai bun moment să fac asta."

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite