2011, anul revenirilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primul concert susţinut de Bon Jovi în România a fost un succes total
Primul concert susţinut de Bon Jovi în România a fost un succes total

Primul concert al trupei Bon Jovi în România este considerat show-ul lui 2011. Deşi oferta din acest an a fost bogată, cei mai mulţi dintre artiştii care au susţinut spectacole ne-au mai vizitat în trecut.

Sting, Shakira, Scorpions, Manu Chao, Mika, Prodigy şi Judas Priest sunt câţiva artişti internaţionali de succes care au concertat anul acesta la noi în ţară. Deşi muzicienii nu s-au aflat la prima vizită în România, show-urile lor au suscitat totuşi interesul spectatorilor. Promoterii spun că 2011 a fost un an bun pentru piaţa concertistică, prin multitudinea şi diversitatea evenimentelor.

„Efectele crizei au avut efect în plan internaţional, dar fiecare teritoriu le-a resimţit în mod diferit. În România, pe fondul unui nivel al puterii de cumpărare mult mai scăzut decât în ţările din Vest, piaţa de concerte a fost vizibil afectată în anul 2010.  Din fericire, însă, anul 2011 a reprezentat o revigorare a pieţei autohtone, fapt care s-a văzut atât în numărul de evenimente, cât şi în numărul de spectatori", spune Laura Coroianu, CEO Emagic Entertainment.

Aceasta precizează că evenimentele organizate de compania pe care o conduce au atras spectatorii români, chiar dacă unii dintre artişti nu se aflau la prima vizită în România. „Anul acesta am avut Manu Chao, Shakira, Roxette, Sting, festivalul B'Estfest, The Manhattan Transfer şi Jane Birkin, care s-au bucurat de participarea a peste 80.000 de spectatori. Trebuie să recunosc că cel mai mândri suntem de B'Estfest, care a trecut printr-un proces de rebranding şi transformare, iar reacţia publicului a fost foarte bună", adaugă Laura Coroianu.

Shakira, un show „fierbinte“ pe o vreme nefavorabilă   Foto: Alex Chelba



Bon Jovi a învins canicula

Primul concert susţinut de trupa Bon Jovi în România a fost un succes, atât pentru rockerii americani, cât şi pentru organizatori, D&D East Entertainment. Jon Bon Jovi şi colegii săi s-au simţit atît de bine în mijlocul celor peste 50.000 de spectatori, încât nu mai voiau să coboare de pe scena din Piaţa Constituţiei. La rândul său, publicul a fost fascinat de show-ul trupei americane, încât a suportat cu stoicism canicula şi a avut numai cuvinte de laudă faţă de trupa americană. De altfel, show-ul Bon Jovi a fost concertul cu cel mai mare număr de spectatori din 2011, drept dovadă că artiştii americani erau aşteptaţi de mulţi ani în România.

Prima jumătate a anului a adus pe scenele din Bucureşti trei artişti de renume: Manu Chao, Sting şi Shakira. Dacă primii doi au mai concertat în trecut în Capitală, pentru Shakira a fost primul show la Bucureşti. Artista, care a cântat în 2006, la Timişoara, a avut parte de o vreme nefavorabilă, dar de un public destul de numeros: 20.000 de oameni. Tot în prima parte a anului, românii au asistat la un show în premieră: cel al trupei Roxette.

Duelul festivalurilor 

Vara a încins spiritele pe piaţa organizatorilor de concerte, astfel că doi dintre cei mai mari promoteri români, Emagic şi D&D East Entertainment, au programat două festivaluri în acelaşi weekend.

Ajuns la a patra ediţie, B'Estfest (Emagic) a preluat modelul marilor festivaluri din străinătate şi s-a mutat la iarbă verde, pe malul lacului Pasărea, în comuna Tunari de lângă Bucureşti. Oferta a inclus, pe lângă artişti precum Mika şi Skunk Anansie, tot felul de activităţi adiacente şi distracţii suplimentare.

Desfăşurat în Piaţa Constituţiei din Capitală, festivalul Rock the City (organizat de D&D East Entertainment) a prilejuit fanilor români reîntâlnirea cu trupe ca Judas Priest, The Prodigy şi Whitesnake, care au mai concertat în România, dar şi concerte în premieră precum cel susţinut de Mike and The Mechanics.  Sfârşitul de an a adus publicului nostalgic spectacole ale unor veterani precum Tom Jones, Salvatore Adamo, Nana Mouskouri şi Demis Roussos. 

50.000 de spectatori au asistat la primul concert susţin în România de trupa americană Bon Jovi.

"Anul 2011 a reprezentat o revigorare a pieţei autohtone, fapt care s-a vazut atât în numărul de evenimente, cât şi în numărul de spectatori."
Laura Coroianu
organizator concerte

Show-uri de amploare pe Naţional Arena

În 2012, piaţa concertistică din România va fi caracterizată prin amploarea evenimentelor şi nu prin numărul acestora, spun organizatorii de concerte, mai ales că acum avem un stadion modern: Naţional Arena.

Stadion modern

„Un stadion nu înseamnă neapărat evenimente mai multe, înseamnă în primul rând artişti mai mari, producţii sofisticate.  În anii precedenţi au fost artişti care au ocolit Bucureştiul tocmai pentru că nu aveam un stadion potrivit pentru tipul lor de show. Dar acum avem cel mai frumos şi mai performant stadion din regiune, lucru care ne dă un avantaj clar în aducerea artiştilor de top. În ceea ce priveşte jucătorii din piaţă, mă tem că vor fi afectaţi de un val de criză, la fel ca în 2010, cei cu mai puţină experienţă, care se vor «arunca» în evenimente fără a se baza pe un buget bine pus la punct", declară Laura Coroianu.

Shakira, un show „fierbinte“ pe o vreme nefavorabilă   Foto: Alex Chelba

Red Hot Chili Peppers cântă la Bucureşti în 2012  Foto: Warner brothers



Pentru anul 2012 au fost deja confirmaţi câţiva artişti internaţionali, iar cel mai mare nume anunţat până acum este trupa americană Red Hot Chili Peppers, care va concerta pe Naţional Arena din Bucureşti, pe 31 august. Show-ul se anunţă un succes de casă, o categorie de bilete fiind aproape epuziată la doar câteva zile de la punerea în vânzare. Alte concerte programate pentru anul viitor sunt Nazareth (27 ianuarie, Hard Rock Café), Toto Cutugno (29 februarie, Sala Palatului), Lara Fabian (17 martie, Sala Palatului).

Red Hot Chili Peppers cântă la Bucureşti în 2012  Foto: Warner brothers
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite