VIDEO Şase dintre cele mai ciudate boli din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe Pământ există o serie de boli ale căror cauze încă sunt necunoscute şi pentru care rareori se găseşte vreun remediu. Iată o parte dintre ele, considerate a fi unele dintre cele mai "enigmatice" ale tuturor timpurilor.

Insensibilitatea la durere

Cei care suferă de această boală nu simt durerea la şi se expun pericolului de foarte multe ori fără să îşi dea seama. Deocamdată au fost descoperite 100 de cazuri în SUA, din cauză că în restul lumii această boală este rareori diagnosticată. Cei care suferă de insensibilitate la durere se rănesc foarte grav de multe ori şi mulţi dintre ei mor la vârste fragede din cauza leziunilor netratate.

Vezi VIDEO pe clicksanatate.ro

Sindromul Mobius

Aceasta este o boală foarte rară care este caracterizată prin pareză facială şi incapacitatea de a mişca ochii dintr-o parte în alta. Majoritatea oamenilor care suferă de Sindromul Mobius nu sunt capabil să aibă expresie facială şi toată pielea le atârnă. Deocamdată, au fost înregistrate 80 de cazuri în Spania şi 200 în Marea Britanie. Potrivit Med Tempus, aproximativ 300 de cazuri noi apar anual în Europa.

Fibrodisplazia

Această boală este una dintre cele mai teribile din lume. O mutaţie genetică face ca ţesutul muscular, osos şi ligamentele să se osifice, formând un fel de "exoschelet" pe sub piele. Această boală duce la pareze multiple iar după operaţie revine, teşuturile solidificându-se din nou. În jurul lumii există aproximativ 300 de astfel de cazuri.

Sindromul Proteu

Sindromul Proteu (sau sindromul Proteus), cunoscut şi sub numele de sindromul lui Wiedemann, după pediatrul german Hans-Rudolf Wiedemann, este o afecţiune congenitală care determină hiperplazia pielii şi dezvoltarea anormală a oaselor, însoţite adesea de tumori localizate într-o jumătate a corpului. Sindromul Proteu este numit astfel după zeul grec Proteu, care îşi putea schimba înfăţişarea. Au fost diagnosticate, până în prezent, aproximativ 200 de cazuri la nivel mondial.

Progeria

Progeria este îmbătrânirea prematură. Progeria infantilă se numeşte şi sindromul Hutchinson-Gilford Progeria. Este o boală foarte rară care constă în accelerarea peste măsură a unor simptome ale bătrâneţii. Se pare că este o maladie genetică, ce apare sporadic şi atinge aproximativ 1 din 4 milioane de nou născuţi. Îmbătrânirea începe cam la vârsta de 4 ani, şi la 10-12 ani copilul are toate caracteristicile externe ale îmbătrânirii, de ex. păr cărunt, chelie, lipsa grăsimii din corp. Schimbări degenerative au loc şi în interiorul corpului, de exemplu arteroscleroză. Foarte puţini copii atinşi de această boală gravă, care provoacă îmbătrânirea rapidă, ajung la vârsta de 13 ani. Persoana care a trăit cel mai lung cu această boală a fost Leon Botha, care a decedat la vârsta de 26 de ani în 5 June 2011.

Sindromul Vârcolac

Este una dintre cele mai ciudate afecţiuni din lume, având în vedere că nu i se cunosc cauzele. Cei care suferă de această boală au corpul acoperit de păr. Au fost documentate aproximativ 50 de cazuri de astfel de afecţiuni de-a lungul timpului.

Vezi VIDEO pe clicksanatate.ro

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite