Un pahar de vin pe zi poate preveni diabetul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de ştiinţă americani de la Şcoala de Sănătate Publică a Universităţii „Harvard‟ au observat că femeile de vârsta a doua care consumă un pahar de vin pe zi sunt mai puţin predispuse la diabet.

În general se recomandă, un consum moderat de alcool, de 10-20g/zi pentru femei şi 20-30g pentru bărbaţi. Cercetarea s-a realizat, timp de 20 de ani, pe un eşantion de peste 13.000 de asistente medicale. Astfel, voluntarele care obişnuiau ca la sfârşitul zilei să bea un pahar de vin nu sufereau de boli cronice, precum diabetul. Concluzia nu a fost aceeaşi în cazul femeilor care consumau vin ocazional.

Deşi previne diabetul, vinul trebuie consumat cu precauţie de femeile care au boli asociate, precum afecţiunile cardiovasculare. Un studiu american realizat pe populaţia din Framingham, Massachusetts, a arătat că un consum de aproximativ 2,5 l de alcool pe lună creşte riscul de deces subit cu 60% în cazul persoanelor predispuse la boli cardiovasculare.

Ba, mai mult, consumat zilnic în cantităţi mari (peste 150 g), alcoolul cauzează creşterea tensiunii arteriale, apariţia insuficienţei cardiace, aritmiilor şi chiar moarte subită.

Citeşte şi:
Cum îţi păstrezi inima puternică

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite