Pro şi contra pilulelor pentru potenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pastilele pentru disfuncţiile erectile trebuie luate la recomandarea medicului
Pastilele pentru disfuncţiile erectile trebuie luate la recomandarea medicului

Eficienţa lor împotriva disfuncţiilor erectile este de aproximativ 80%, spun specialiştii. Efectele secundare nu sunt însă de ignorat.

Aproximativ 5% din bărbaţii de peste 40 de ani şi între 15 şi 25% din cei care depăşesc vârsta de 65 de ani au probleme erectile care le compromit nu doar viaţa sexuală, ci şi încrederea în propria persoană. De altfel, există o legătură strânsă între disfuncţia erectilă şi depresie. Problema este că mulţi dintre bărbaţii care suferă de depresie şi iau antidepresive se confruntă cu tulburări de erecţie, ceea ce-i determină să renunţe la tratament în favoarea unei vieţi sexuale împlinite. Partea bună este că, după cum au arătat statisticile, pilula albastră îmbunătăţeşte viaţa sexuală în 80% din cazuri şi, în plus, creşte stima de sine şi încrederea în propria persoană, reducând riscul de depresie.

Citeşte şi:

Ce capcane ascund «farmaciile» de pe internet

Disfuncţiile erectile afectează tot mai mulţi tineri

Eficiente în scleroza multiplă

Un studiu realizat anul acesta de cercetătorii de la Universitatea Autonomă din Barcelona a scos la iveală că sidenafilul, substanţa de bază din pastila albastră, atenuează în mod considerabil siomptomele sclerozei multiple. Boala neurologică afectează în special tinerii şi duce, în stadiile avansate, la invaliditate. În cadrul studiului spaniol, 50% din animalele de laborator şi-au recuperat complet funcţiile pierdute din cauza sclerozei multiple după administrarea pilulelor pentru potenţă timp de opt zile. De asemenea, alte studii realizate de-a lungul timpului au arătat că sildenafilul acţionează benefic asupra activităţii creierului creierului, îmbunătăţind memoria şi capacitatea de învăţare.

Viaţa sexuală, „torpilată" de factori aparent inofensivi

Nu le luaţi fără sfatul medicului!

Pastilele pentru potenţă nu sunt lipsite de efecte secundare. „Pastila albastră este riscantă mai ales pentru bărbaţii cu afecţiuni cardiovasculare, aflaţi sau nu în tratament cu nitraţi. Medicamentul dilată vasele de sânge, ceea ce face ca inima să bată mai repede, iar riscul de infarct să crească", atrage atenţia prof. dr. Ioan Fulga, şeful Catedrei de Farmacologie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila". Specialiştii recomandă precauţie mai ales persoanelor tentate să achiziţioneze pastile pentru potenţă de pe internet, majoritatea acestora fiind contrafăcute.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite