Testare gratuită pentru hepatita B

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele din categoriile de risc pentru hepatita de tip B pot beneficia de o testare gratuită în cadrul unui program care se va derula până la sfârşitul anului.

Categoriile de persoane care pot face gratuit această analiză sunt gravidele şi bolnavii cu hemofilie, cancer, tuberculoză, colită ulceroasă, boala Chron, poliartrită reumatoidă, psoriazis, artrită psoriazică, spondilită ankilopoetică, precum şi persoanele care au suferit un transplant. Cei care se încadrează în aceste categorii trebuie să se adreseze unui medic de orice specialitate, să-i solicite acestuia testarea şi să comunice numele său la adresa apahromania@yahoo.com sau la numărul de telefon 0721.304.160, între orele 9.00 şi 14.00. Voucherul va fi expediat doar către medicul indicat de persoana care doreşte să se testeze, deoarece este necesară parafa acestuia înainte de a efectua analiza. O altă variantă ar fi aceea de a se adresa reprezentanţilor zonali ai Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO), care a iniţiat campania, cu sprijinul companiei „Bristol Myers Squibb” şi laboratoarelor clinice din reţeaua „Regina Maria”.


Lista unităţilor unde vor putea fi efectuate gratuit analizele va fi afişată pe site-ul APAH-RO, www.hepato.ro. Persoanele cărora li se va descoperi virusul hepatitic B în organism vor fi îndrumate către medici specialişti, pentru continuarea inverstigaţiilor. „Invităm medicii din ţară, indiferent de specialitate, să adere la acest important program, derulat până la sfârşitul anului, în limita voucherelor disponibile. Aşteptăm ca, pe viitor, şi alte companii şi laboratoare medicale să se alăture iniţiativei noastre”, au declarat reprezentanţii APAH-RO.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite