Scapă de stres în numai trei minute!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scăpat de sub control, stresul poate îmbolnăvi inima
Scăpat de sub control, stresul poate îmbolnăvi inima

Este demonstrat că, în timp, stresul acumulat la serviciu îşi pune amprenta negativ asupra sănătăţii. Prin urmare, trebuie să luăm măsuri din timp pentru a-l combate. În cartea „Să muncim fără stres”, Eric Saunier propune un exerciţiu de diminuare a stresului care poate fi executat la birou în numai trei minute.

Aşază-te comod în scaun, închide ochii, inspiră profund şi lasă braţul dominant să cadă într-o parte. Expiră!

Inspirând (până numeri la şase), strânge pumnul imaginându-ţi că stresul cu toată încărcătura lui emoţională se află în pumn. 

Expiră brusc, în acelaşi timp relaxând mâna şi deschizând pumnul. Imaginează-ţi că stresul este „aruncat” la sol.

Repetă acest exerciţiu de două ori. Prin contracţie, relaxare şi vizualizare este evacuată întreaga încărcătură emoţională negativă. 

După acea, sprijină coatele pe birou sau pe genunchi şi pune buricul degetelor pe frunte astfel încât acestea să formeze litera V. După aceea, sprijină-ţi capul pe degete. 

Ulterior, pune o mână pe ceafă şi pe cealaltă pe frunte. Această polaritate permite  confruntarea trecutului tău cu prezentul în lumina noilor percepţii ale cortexului frontal.

La final, sprijină, din nou, braţele pe birou sau pe genunchi şi efectuează un aşa-numit „palming”: încrucişează degetele la mijlocul frunţii şi plasează palmele deasupra ochilor astfel încât să formeze o cupolă, însă fără să-i atingi. Respiră lent până la obţinerea unui stări de calm. Vizualizează timp de 30 de secunde o imaginea care îţi dă o stare de bine.

Deschide ochii şi continuă să munceşti.

Atenţie! Acest exerciţiu nu trebuie realizat în caz de dureri de cap sau de stare generală de rău. De asemenea, diabeticii şi hipertensivii trebuie să precauţi atunci când îl pun în aplicare.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite