Nu eşti sociabil? De vină poate fi codul tău genetic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dificultăţile în a lega pretenii şi a ne exprima emoţiile pot fi cauzate de moştenirea genetică
Dificultăţile în a lega pretenii şi a ne exprima emoţiile pot fi cauzate de moştenirea genetică

Capacitatea nostră de a înţelege stările şi emoţiile celorlalţi, precum şi gradul de sociabilitate se află în moştenirea noastră genetică, arată un studiu recent, realizat la universităţile din Toronto şi din Oregon, informează portalul medical WebMD.com

Citeşte şi:
Culoarea părului, descifrată în codul genetic


Potrivit specialiştilor, comportamentul empatic şi limbajul trupului depind de o variaţie genetică asociată cu sociabilitatea. Persoanele care nu au această variaţie genetică au un risc sporit de autism, afecţiune caracterizată inclusiv prin dezinteres faţă de exprimarea emoţiilor. Mai exact, variaţia genetică responsabilă cu viaţa socială şi cu exprimarea emoţiilor este implicată în producţia hormonului numit oxitocină.

Acest hormon este asociat cu starea de îndrăgostire, dar şi cu generozitatea, dragostea faţă de aproape, ataşamentul şi înţelegerea sentimentelor celorlalţi.

„Variaţia gentică responsabilă de prezenţa puternică a empatiei este GG, în timp ce variaţia genetică ce creşte riscul de autism şi determină un comportament rezervat este AG", explică dr. Sarina Rodrigues Saturn de la Universitatea Oregon, psiholog şi coordonator al studiului.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite