Tot ce trebuie să ştii despre sarea de bucătărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avem nevoie de şase grame de sare zilnic.
Avem nevoie de şase grame de sare zilnic.

Sarea este un aliment foarte important, care n-ar trebui să lipsească din regimul nostru alimentar. Află de ce şi ce se poate întâmpla când o consumi în exces.

Sodiul şi iodul, cei mai importanţi componenţi

Sarea de bucătărie e denumirea populară a clorurii de sodiu (NaCl). Ea conţine sodiu în proporţie de 40%, iar atunci când adaugi sare unui aliment, aportul de sodiu creşte cu 40%, ţinând cont de faptul că produsele alimentare neprelucrate conţin, în mod natural, şi acest mineral.

Când cumperi un pachet cu sare, alege întotdeauna unul care să conţină şi iod. Deficitul acestui element duce la probleme ale glandei tiroide, la încetinirea ritmului de creştere la copii, la scăderea capacităţii de efort şi a capacităţii intelectuale.

Sarea iodată este foarte indicată mai ales copiilor şi gravidelor, pentru a reduce riscul apariţiei de malformaţii la nou-născuţi. Cantitatea de iod pe care trebuie să o conţină sarea de bucătărie este de 30mg/kg.

Citește articolul integral, pe clicksănătate.ro.

Citește și:
Îndulcitorii artificiali ne dau peste cap digestia

5 alimente care previn căderea părului

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite