Semnele bolilor se citesc pe corp

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Schimbarea bruscă a mărimii pupilelor poate fi semnul unei hemoragii cerebrale.
Schimbarea bruscă a mărimii pupilelor poate fi semnul unei hemoragii cerebrale.

O metodă ieftină de a-ţi evalua sănătatea este să te priveşti în oglindă. Semnele bolilor se observă pe corp, în ochi sau pe unghii. Află care sunt şi vei şti cum să alungi boala.

La controale de rutină, o dată la şase luni, medicul de familie ar trebui să observe acele schimbări ale aspectului tău ce indică predispoziţia spre o anumită boală sau debutul unor afecţiuni.

Totuşi, nimeni nu îţi cunoaşte corpul mai bine ca tine. De aceea, atunci când medicul trece cu vederea anumite modificări este bine ca tu să i le semnalezi.Unele dintre semne nu indică pericole pentru sănătatea ta, dar altele ar trebui să te trimită urgent la medicul de familie ori la un medic specialist.

Păr colorat în şuviţe? Poate fi colon iritabil!

Şuviţele decolorate sau depigmentate, apărute în mod natural, fără folosirea unor produse chimice de vopsit, sunt semnul unor severe deficienţe nutriţionale, ca de pildă lipsa proteinelor din alimentaţie sau a fierului.

Apectul de păr în şuviţe, de obicei blonde, albe şi roşcate, este frecvent la copiii subnutriţi din ţările slab dezvoltate. Dar şi sindromul de colon iritabil poate produce „şuviţarea" părului, fiindcă această dereglare produce uneori consumarea rezervelor de proteine ale organismului.

Citește articolul integral, pe clicksănătate.ro.

Citește și:
5 cauze mai puțin obișnuite ale durerilor de cap

De ce apar aftele şi cum le tratezi

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite