Măsuri de vară pentru cardiaci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O expunere prelungită la soare poate fi fatală dacă suferi de hipertensiune şi de alte boli cardiovasculare.
O expunere prelungită la soare poate fi fatală dacă suferi de hipertensiune şi de alte boli cardiovasculare.

Dacă suferi de o boală de inimă, probabil ştii deja că expunerea la temperaturi ridicate îţi face rău. Iată câteva trucuri pentru a înlătura pericolele ce te pot pândi în zilele caniculare.

Atunci când stai în căldură, inima primeşte o cantitate mai mică de oxigen şi este nevoită să depună un efort suplimentar pentru a pompa sângele în organism. În astfel de condiţii, te poţi confrunta cu dificultăţi de respiraţie, cu o stare de oboseală accentuată, cu bătăi accelerate ale inimii, cu palpitaţii şi cu ameţeli.

De aceea, o expunere prelungită la soare poate fi fatală dacă suferi de hipertensiune şi de alte boli cardiovasculare . Aceasta doarece, în perioadele de caniculă, riscul de infarct şi de atac vascular cerebral este crescut.

Pentru a preveni neplăcerile cauzate de temperaturile ridicate, este bine să încerci să nu ieşi din casă la orele de vârf şi să nu faci plimbări prea lungi. De asemenea, ar fi indicat să eviţi mijloacele de transport în comun atunci când este aglomeraţie. Dacă este necesar să mergi la cumpărături, fă acest lucru dimineaţa sau seara şi alege magazine cât mai aproape de casă.

Află în continuare ce alte măsuri de precauție ne recomandă specialiștii, pe click sănătate.ro.

Citește și:
Viaţa sexuală activă nu dăunează cardiacilor

Exerciţii care îţi antrenează inima

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite