Atenţie la balerini: îţi pot deforma mersul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Purtarea balerinilor pe termen lung poate duce la încleştarea degetelor și la apariţia bătăturilor.
Purtarea balerinilor pe termen lung poate duce la încleştarea degetelor și la apariţia bătăturilor.

Obişnuieşti să porţi pantofi cu tocuri înalte? Specialiştii te avertizează că astfel îţi pui în pericol sănătatea picioarelor. Tot ei îţi spun ce alte inconveniente au adidaşii sau balerinii şi care este cel mai indicat tip de încălţăminte.

Patru din zece femei şi unul din cinci bărbaţi îşi cumpără pantofi mai mici doar pentru a fi în pas cu moda, arată un sondaj realizat de Societatea Britanică de Podologie. Nimic mai periculos pentru picioarele noastre, avertizează specialiştii.

Purtarea frecventă a încălţămintei prea mici duce la deformări ale unghiilor, care pot creşte încarnate. Urmarea: vei avea nevoie de operaţie.

Aşa că dacă ai dureri, temperatură crescută la nivelul degetului afectat, care se înroşeşte, se umflă sau prezintă infecţie, ai grijă ce pereche de pantofi porţi.

Neplăcerile cauzate de pantofii strâmţi nu se limitează doar la apariţia unghiilor încarnate. Monturile (devierea laterală a degetului mare de la picior) sunt şi ele cauzate de acest tip de încălţăminte şi sunt vinovate pentru mersul deformat.

Citește articolul integral, pe clicksănătate.ro.

Citește și:
Cât de gravă este apa la genunchi?

4 boli pe care le poţi lua din casă!

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite