Aşa foloseşti corect aerul condiţionat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evită să intri transpirat ­într-o cameră răcită prea mult cu aerul condiţionat, pentru că te poţi alege cu o răceală.
Evită să intri transpirat ­într-o cameră răcită prea mult cu aerul condiţionat, pentru că te poţi alege cu o răceală.

În zilele caniculare, aerul condiţionat este o adevărată binecuvântare! Ca să te bucuri însă de avantajele lui, trebuie să-l foloseşti corect. Iată de ce să ţii cont!

Lipsă de vlagă, somnolenţă, oboseală? Da, cunoaştem cu toţii cât de insuportabilă este căldura. Trăiască aerul condiţionat, veţi spune! Adevărat, dar cu câteva precizări. Dintr-un aliat în lupta contra caniculei, aerul condiţionat poate deveni un adevărat pericol pentru sănătate. Sfaturile noastre îţi vor face ­vara mai răcoroasă, fără să te îmbolnăveşti.

Doar cu 5 grade mai rece ca afară

Un lucru important de ­care trebuie să ţii cont ­este temperatura la care setezi aparatul. Este ­bine ca diferenţa de temperatură dintre încăpere şi aerul de afară să nu depăşească 5 grade Celsius, fie că eşti la serviciu, acasă sau în maşină.

Evită să intri transpirat ­într-o cameră răcită prea mult cu aerul condiţionat, pentru că te poţi alege cu o răceală. Trecerea de la canicula de afară în camera foarte răcoroasă îţi mai poate da dureri de cap, iar cei cu probleme cardiace sunt chiar în pericol de‑a face stop cardio-respirator sau şoc termic.

Citește articolul integral, pe clicksănătate.ro.

Citește și:
Ai pisică? Atenţie la bolile psihice!

Lipsa de vitamina D, asociată cu disfuncţiile erectile

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite