Motive de sănătate pentru care bărbaţii ar trebui să se căsătorească, iar femeile nu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre motivele pentru care o căsătorie este binevenită - sau nu - au fost descoperite şi chestiuni ce ţin de sănătate. Este vorba de şansele de supravieţuire în cazul unui atac de cord.

Cele mai recente studii citate de "Huffington Post" arată că bărbaţii căsătoriţi au mai multe şanse să ajungă în timp util la spital atunci când au suferit un atac de cord, decât celibatarii. Cu cât primesc mai repede îngrijire medicală, cu atât au şanse mai mari să supravieţuiască infarctului miocardic.

Citeşte şi:
Obiceiurile proaste sunt molipsitoare în cuplu. Cine are o influenţă negativă mai mare într-o căsnicie?

Căsătoria şi divorţul cresc riscul de îngrăşare

Motivul invocat de specialişti este prezenţa soţiei care veghează asupra stării de sănătate a partenerului. Dacă ea este alături de el când simte dureri în piept, îndemnul ei de a merge la doctor are mai multe şanse să fie luat în considerare. Descoperirea explică de ce bărbaţii însuraţi prezintă un risc mai mic de deces din cauza bolilor cardiovasculare, faţă de cei singuri.

În timp ce bărbaţii se bucură de acest beneficiu privind sănătatea odată cu însurătoare, femeile nu dispun de acelaşi avantaj, susţine John J. Whyte, expert în educaţie medicală şi sănătate la Discovery.

Cercetările arată că femeile singure se adresează mai repede medicului când manifestă diverse simptome medicale, comparativ cu cele căsătorite.

John J. Whyte explică acest fenomen prin faptul că femeile măritate au obiceiul de a pune pe planul doi propriile probleme de sănătate. Însă, acesta nu este singurul motiv. Totodată, simptomele unui atac de cord sunt atipice în rândul reprezentantelor sexului frumos. Ele întâmpină, mai degrabă, o anume amorţeală sau greutate în respiraţie, în loc de angină pectorală.

Prin cunoaşterea riscului propriu de apariţie a bolilor cardiovasculare, dar şi al partenerului, se pot evita situaţii limită în ceea ce priveşte sănătatea.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite