Soluţii rapide pentru a fi strălucitoare de Sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Măştile nutritive pe bază de alge marine conţin vitamine şi minerale care revitalizează rapid pielea
Măştile nutritive pe bază de alge marine conţin vitamine şi minerale care revitalizează rapid pielea

Fără cearcăne, cu o piele radioasă şi cu câţiva centimetri mai puţin în talie... Aşa vrem să arătăm la petrecerile de Sărbători. Şi nu este imposibil dacă ne propunem ca, măcar cu o săptămână înainte, să facem ceva în fiecare zi pentru a ne înfrumuseţa.

Nu intra în panică, şapte zile pot fi suficiente pentru a-ţi îmbunătăţi aspectul, astfel încât la petrecerile de final de an să arăţi impecabil, din cap până în picioare. Să înceapă numărătoarea inversă:

7 zile înainte

Pregăteşte-ţi pielea cu un gomaj care să îndepărteze celulele moarte, favorizând absorbţia cremei hidratante. Poţi folosi produse speciale, disponibile în magazine, sau poţi folosi zaţ de cafea ori mălai cu care îţi poţi freca pielea. Dacă simţi că este nevoie de câteva măsuri eficiente de rejuvenare sau de uniformizare a culorii pielii, este momentul să mergi la dermatolog pentru o şedinţă cu laser. Astfel de aparate cu unde laser folosite frecvent sunt Perfecta şi Fraxel. Cu laserul Perfecta se poate întineri aspectul pielii, se pot şterge petele şi se pot estompa pistruii. În schimb, laserul Fraxel ajută la vindecarea acneei şi la corectarea cicatricelor postacnee. Prin folosirea acestor aparate creşte şi elasticitatea pielii, fiindcă laserul repară scurtarea fibrelor de colagen şi de elastină care susţin pielea. Este nevoie să faci aceste proceduri din timp, pentru că pe pielea tratată nu este indicat să se folosească imediat machiajul.

6 zile înainte

Ai probat rochia de seară şi îţi vine fix? E nevoie să scapi de câţiva centimetri din circumferinţă. O soluţie pot fi împachetările la cald, combinate cu electrostimularea. După o şedinţă de electrostimulare de 45 de minute şi după una de împachetări la cald (termosudaţie) de 60 de minute poţi pierde un kilogram în greutate şi până la doi centimetri din circumferinţă. În plus, obţii tonifierea musculaturii, precum şi îmbunătăţirea texturii pielii. Dacă ştii că trebuie să dai jos mai multe kilograme, atunci este mai bine să-ţi faci un abonament la un cabinet de remodelare corporală, de minimum 10 şedinţe, în urma cărora poţi slăbi un număr considerabil de kilograme. Cam în această perioadă ar trebui să te şi epilezi. În acest fel eviţi riscul unor iritaţii. Retuşurile finale le poţi face cu două zile înainte de petrecere.

5 zile înainte

Este vremea măştilor nutritive precum cele cu caviar, cu miere sau cu alge marine şi a tratamentelor pentru păr. Îţi poţi prepara o mască nutritivă, potrivită pentru orice tip de ten, dintr-un gălbenuş de ou şi dintr-o lingură de miere. Aplică pasta obţinută pe toată faţa, evitând zona ochilor. Las-o să acţioneze 10 minute şi îndepărteaz-o cu apă călduţă. Ulterior, aplică o cremă hidratantă. Tot acum ar fi potrivit să-ţi împrospătezi tunsoarea, adică să tai vârfurile despicate şi să aplici tratamente care să confere strălucire părului. O soluţie este să întinzi ulei de măsline pe toată lungimea firelor şi să-l laşi să acţioneze o noapte întreagă. Uleiul de măsline va hrăni firele în profunzime şi va spori strălucirea părului.

4 zile înainte

Exfoliază pielea corpului şi fă-ţi pedichiura. În rochia de seară, pielea corpului este vizibilă şi trebuie să arate impecabil. Exfoliază tot tegumentul, insistând pe zona coatelor, a genunchilor şi a călcâielor. Poţi folosi pentru acest lucru un burete luffa sau produse speciale. După exfoliere, fă-ţi şi pedichiura. La final, foloseşte o cremă hidratantă pentru călcâie şi un ulei pentru unghii şi pentru cuticule.

3 zile înainte

Forma sprâncenelor este foarte importantă. Fă-ţi timp să ajungi la un profesionist care să le dea o formă în perfect acord cu trăsăturile feţei tale. Este riscant să faci această procedură acasă.

2 zile înainte

Fă-ţi manichiura. La salon sau acasă, manichiura perfectă presupune şi îngrijirea mâinilor, nu doar a unghiilor. Ţine minte că nu este bine să laşi acest ritual pentru ultima zi, dar nici să începi prea devreme. Unghiile se mai pot agăţa sau rupe, deci este bine să le dai forma finală cu două zile înainte, iar în ultima zi să aplici doar oja.

1 zi înainte
Machiajul va arăta foarte bine dacă tenul este hidratat şi proaspăt. Prin urmare, este necesar să-ţi aplici o mască hidratantă cu o zi înainte de petrecere. Corpul trebuie răsfăţat şi el cu loţiuni hidratante, insistând pe zona genunchilor şi a coatelor. Tot acum poţi să te dai cu ojă. Ai grijă să mergi la culcare devreme, ca să fii odihnită şi fără cearcăne.

Ziua petrecerii

După duş, răsfaţă-ţi pielea corpului cu o loţiune hidratantă cu particule strălucitoare şi tenul cu o cremă uşoară, bază pentru machiaj. Nu-ţi mai rămâne decât să te coafezi, să-ţi aplici machiajul şi să străluceşti.

Specialistul nostru

Mihaela Leventer medic primar dermatolog

Printre cele mai eficiente și mai recomandate proceduri de rejuvenare facială se numără reducerea ridurilor de expresie cu toxină botulinică, volumetrizarea pomeţilor cu acid hialuronic, tratamentul cu acid hialuronic al cearcănelor, acid hialuronic pentru reducerea șanţului nas-gură, mărirea buzelor cu acid hialuronic, rejuvenarea cu laser CO2 a pleoapelor, dermocosmetică procedurală. Alte proceduri folosesc tehnologia cu lumină intens pulsată, care atenuează petele cafenii și cuperoza de pe faţă.

Eficient

Laserele dermatologice pot întineri tegumentul în timp record.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite