Pielea frumoasă îşi dezvăluie secretul: apa termală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apa termală se şterge  la două minute după ce a fost pulverizată pe faţă
Apa termală se şterge la două minute după ce a fost pulverizată pe faţă

O astfel de apă „stinge“ toate nevoile unui tegument cu probleme. Datorită combinaţiei de minerale din compoziţia sa, nu numai că hidratează, dar redă pielii întregul confort. Este bine să o foloseşti zilnic.

Stresul, poluarea, insuficienta hidratare, expunerea excesivă la soare, alimentaţia greşită, toţi aceşti factori, ba chiar şi unii în plus, îşi pun amprenta asupra aspectului pielii. Cu atât mai mult dacă nu le răspundem cu un mod de îngrijre care să estompeze efectele.

Produsele pe bază de apă termală se mulează atât de bine pe nevoile pielii, încât sunt indicate atât pentru îngrijirea cotidiană, cât şi terapeutic, într-o serie extinsă de probleme dermatologice. De altfel, nu degeaba produsele care au în formula lor apă termală sunt încadrate, de obicei, la categoria dermatocosmetice.

Indiferent că este sensibilă, predispusă la dermatită atopică ori la acnee, fie că este o piele încă în proces de „formare", precum cea a bebeluşilor, fie că este o piele matură, care şi-a pierdut din elasticitate, apa termală reprezintă o soluţie. „Produsele pe bază de apă termală se folosesc ca adjuvant sau chiar ca tratament datorită proprietăţilor antiinflamatoare, calmante şi hidratante pe care le au. Însă acestea diferă în funcţie de sursa, de izvorul de unde au fost extrase şi, implicit, de concentraţia de oligoelemente din compoziţia lor. Din acest motiv ar fi bine ca astfel de produse să se utilizeze cu prescripţie medicală", spune medicul primar dermatovenerolog Ioana Cheba, de la Bioderm Medical Center din Bucureşti.

Calmează tenul sensibil

Pielea sensibilă poate fi uscată, normală ori mixtă. Cel mai mult au de suferit persoanele cu pielea sensibilă şi uscată, din cauza tendinţei acesteia de a se înroşi şi de a se descuama. Pentru a calma o piele cu astfel de caracteristici, este nevoie de produse care acţionează blând, calmând şi rehidratând tegumentul. Medicii dermatologi recomandă folosirea produselor dermatocosmetice pe bază de apă termală pentru că, dincolo de funcţiile specifice, ţintite, sunt produse sigure, atent testate şi, deci, cu grad mare de tolerabilitate.Pentru ca succesul să fie deplin în lupta cu sensibilitatea extremă, este bine ca întreg ritualul, adică de la curăţare şi tonifiere până la hidratare, să se efectueze cu produse pe bază de apă termală şi, de preferat, din aceeaşi gamă.

De proprietatea calmantă a unor astfel de produse beneficiază şi cei cu o piele predispusă spre dermatită atopică, indiferent că sunt copii sau adulţi, precum şi persoanele cu predispoziţie către cuperoză.

Curăţă blând tenul acneic

Dermatocosmeticele pe bază de apă termală nu conţin săpun, parfum şi nici alcool. Aşa se face că îndepărtează impurităţile şi excesul de sebum fără a dezechilibra pH-ul pielii şi, deci, fără a usca.

„În cazul tenului acneic, produsele pe bază de apă termală au rolul de a calma inflamaţia şi de a rehidrata pielea, pentru că de obicei tratamentul are şi efect de uscare şi de descuamare", explică medicul Ioana Chebac.

În gamele pentru tenul acneic există, dincolo de gelurile de curăţare fără săpun, măşti cu rol de reglare a producţiei de sebum şi cu efect matifiant. Un accesoriu la fel de preţios în aceste game sunt creioanele corectoare, care se aplică strict pe locul afectat de o erupţie acneică.

Reface pielea după expunere la soare

Folosirea unor produse emoliente după expunerea la soare este la fel de importantă ca folosirea produselor de protecţie solară. Cremele şi loţiunile care au în compoziţie apă termală bogată în elemente cu rol antioxidant nu numai că favorizează regenerarea pielii, dar, în plus, combat acţiunea radicalilor liberi care se formează în organism din cauza căldurii şi expunerii la ultraviolete. De altfel, acţiunea antiîmbătrânire dată de produsele pe bază de apă termală vine şi din faptul că au efect de stimulare a sintezei de colagen la nivelul pielii.

Trucuri pentru utilizarea spray-urilor

- Se pot folosi în zilele toride pentru reconfortare şi protecţie.
- Sunt recomandate în timpul şi după expunerea la soare. În timpul plajei, previne transpiraţia excesivă şi are rol de protecţie. După plajă, calmează şi reface pielea.
- Calmează pielea după epilat sau după bărbierit, precum şi simptomele specifice psoriazisului, eczemelor şi dermatozelor.
- Se pot aplica după intervenţii la nivelul pielii (microdermabraziune) pentru calmarea şi refacerea pielii.
- Se pot folosi pentru a preveni şi trata iritaţia de scutec.
- Fixează machiajul - se pulverizează două-trei pufuri după finalizarea machiajului.
- Efectul descongestionant şi calmant va fi mai intens dacă foloseşti apă termală ţinută în frigider.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite