Exerciţii în caz de dureri reumatice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Exerciţiile fizice  trebuie precedate  de o consultaţie la medicul curant.
Exerciţiile fizice trebuie precedate de o consultaţie la medicul curant.

Inevitabil, în anotimpul rece, frigul şi umezeala accentuează durerile reumatice. Află ce tipuri de exerciţii fizice se recomandă pentru atenuarea lor.

Antrenarea muşchilor  protejează articulaţiile

În mod eronat, persoanele diagnosticate cu diferite forme de reumatism se feresc să facă sport, de teamă să nu pună şi mai multă presiune asupra articulaţiilor. S-a demonstrat însă că sportul de întreţinere a articulaţiilor ajută la ţinerea bolii sub control. Sportul este benefic pentru tonifierea muşchilor din jurul articulaţiilor „defecte", deoarece presiunea din timpul mişcărilor este preluată mai întâi de muşchi, nu de articulaţii. Dacă nu există alte probleme majore de sănătate, se recomandă mersul pe jos şi alergări uşoare. De asemenea, kinetoterapeutul Dragoş Enica (tel. 0742.201.773) recomandă o serie de exerciţii fizice uşoare care ajută la întreţinerea articulaţiilor.

Frecvenţă

Execută zilnic câte 12 repetări ale fiecărui exerciţiu, în trei serii.

Stai turceşte, cu mâinile întinse în lateral şi cu pumnii închişi. După aceea, adu pumnii la piept şi apoi roteşte pe rând încheieturile mâinii şi antebraţele din cot.

Stai pe spate, cu genunchii îndoiţi şi cu mâinile sub posterior. Din această poziţie, execută mişcările specifice mersului  pe bicicletă.

Stai pe spate, cu genunchii îndoiţi şi cu mâinile sub posterior. Din această poziţie, execută mişcările specifice mersului pe bicicletă

Stai pe spate, cu genunchii îndoiţi şi cu mâinile sub posterior. Din această poziţie, execută mişcările specifice mersului  pe bicicletă.

Stai în patru labe, cu spatele perfect drept şi cu privirea înainte. Din această poziţie, încovoiază spatele, aducând capul cât mai mult înspre piept

Stai în patru labe, cu spatele perfect drept şi cu privirea înainte. Din această poziţie, încovoiază spatele, aducând capul cât mai mult înspre piept .
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite