Cum elimini stresul din viaţa ta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se furişează în viaţa ta atunci când te aştepţi mai puţin şi-ţi acaparează toate trăirile. Ai ghicit! Este vorba despre stres. Nu te îngrijora! Ai la-ndemână câteva soluţii pentru a-ţi redobândi pacea interioară.

Simţi cum trec zilele pe lângă tine? Nu este o iluzie. Înseamnă că „alergi" prea repede. Şi mai înseamnă că trebuie să faci o pauză... şi să te relaxezi.

Cum? Mai întâi, reevaluează-ţi priorităţile şi concentrează-te doar asupra lucrurilor care contează cu adevărat.

Asigură-te că-ţi adaptezi „viteza", astfel încât să te bucuri la maximum de fiecare zi din viaţa ta!

Dragostea alungă depresia

Tensiunile de la locul de muncă te iau mereu pe nepregătite... Încerci să faci mai multe lucruri deodată, iar seara, când ajungi într-un final acasă, încep să te doară capul şi toţi muşchii şi eşti morocănoasă.

Dar ce-ai zice dacă ai încerca, măcar o dată, să te relaxezi alături de partenerul tău? O partidă de amor creşte nivelul de endorfine (aşa-numiţii hormoni ai fericirii) şi reduce stările depresive, explică specialiştii.

Generozitatea reduce tensiunile

Dacă eşti mai binevoitoare cu cei din jur, te simţi mai relaxată. Făcând bine celorlalţi, îţi protejezi inima, deoarece tensiunea arterială este echilibrată (aşa alungi stările de disconfort determinate de stres şi de agitaţie).

Studiile au demonstrat că aceia care nu fac de regulă acte caritabile au cortizolul crescut, o substanţă care se elimină în exces din cauza stresului, scăzând imunitatea şi implicit pofta de viaţă. Atunci când înţelegi problemele celorlalţi, te implici mai uşor şi devii mai optimistă.

VEZI AICI ALTE METODE

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite