Un microbiolog a decedat contaminat cu bacteria pe care o cerceta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetările asupra unei bacterii s-au încheiat tragic pentru un tânăr microbiolog american de 25 de ani, care a decedat în mai puţin de 24 de ore în urma contaminării cu bacteria pe care o studia în laboratorul său.

Laboratorul a fost închis pe durata anchetei declanşate de o echipă de experţi din cadrul poliţiei, în timp ce întreaga echipă de oameni de ştiinţă care lucra cu acesta este ţinută în prezent sub observaţie medicală, conform agerpres.

Richard Din, de la Centrul medical pentru veterani (Veterans Affairs (VA) Medical Center) din San Francisco, California, a decedat la 28 aprilie, din cauza unei infecţii meningococice, însă despre moartea s-a aflat abia la sfârşitul săptămânii trecute.

În seara dinaintea morţii, el s-a simţit foarte rău, având dureri puternice de cap şi stări de greaţă, iar către dimineaţă starea sa de sănătate s-a deteriorat. Prietenii l-au dus la spital, unde a decedat la nici 17 ore de la debutul primelor simptome ale bolii.

Şeful Departamentului de boli infecţioase de la centrul amintit, Harry Lampiris, a indicat că acesta se ocupa de cercetarea Neisseria meningitidis - o bacterie care cauzează anual în SUA aproximativ o mie de cazuri de meningită şi ucide aproximativ 75 de persoane pe an.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite