De ce ar trebui să evite paracetamolul astmaticii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În cazul unei răceli, astmaticii ar trebui să ia ibuprofen
În cazul unei răceli, astmaticii ar trebui să ia ibuprofen

Specialiştii americani de la Centrul pentru Probleme Respiratorii „Robert T. Stone“ din Ohio afirmă că astmaticii care iau paracetamol cel puţin o dată pe an prezintă un risc cu 60 % mai mare de a se confrunta cu o înrăutăţire a simptomelor.

Crizele de astm se manifestă prin tuse persistentă şi uscată şi prin respiraţie dificilă. Studiul a fost realizat pe un eşantion de 520.000 de copii din 54 de ţări, însă cercetătorii susţin că la risc sunt atât copiii astmatici, cât şi adulţii. În acest sens, coordonatorul studiului, dr. John McBride invocă alte două studii realizate pe voluntari adolescenţi şi adulţi.

Ibuprofenul, de preferat

Din păcate, în anotimpul rece, astamaticii devin vulnerabili la infecţiile respiratorii (răceli, gripe) şi astfel simptomele se pot agrava. Pentru a preveni îmbolnăvirea, cel mai bun scut de protecţie este vaccinarea. Totuşi, în cazul în care se instalează răceala, medicul John McBride recomandă ibuprofenul pentru scăderea febrei. De asemenea, pentru a controla boala mai uşor, astmaticii ar trebui să meargă la medic pentru ajustarea dozelor de medicament. În general, în sezonul rece, se recomandă doze mai mari de medicament decât în anotimpul cald.

Citeşte şi:
Permis şi interzis în caz de astm

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite