Pofta de mâncare poate fi dată de bacteriile din stomac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pofta de mâncare crescută poate fi dictată de flora intestinală
Pofta de mâncare crescută poate fi dictată de flora intestinală

Zece triloane de bacterii populează organismul uman, iar comportamentul acestora ne poate influenţa sănătatea şi stilul de viaţă, sugerează un studiu recent, realizat la Universitatea Colorado.

Cercetătorii americani au decoperit că persoanele supraponderale şi cele obeze au o o flora intestinală diferită de a celor cu o greutate normală. Mai exact, persoanele obeze au un număr mai mic dintr-o anumită categorie de bacterii intestinale, iar acest lucru ar putea sta la baza nevoii acestora de a mânca mai mult şi a kilogramelor în plus.

Citeşte şi:
Cele mai noi reguli pentru a mânca sănătos

"Există dovezi că activitatea florei bacteriene din intestine este implicată în facilitarea extragerii caloriilor din hrana ingerată şi că ajută la transformarea caloriilor în ţesut adipos", explică dr. Rob Knight de la Universitatea Colorado.

În cazul persoanelor obeze, flora intestinală este mai săraca în bacteriile numite Bacteriodetes şi mai bogată în bacterii le Firimicutes, în timp ce la personele normoponderale numărul acestor bacterii este echilibrat. Acest dezechilibru ar putea fi şi la baza poftei de mâncare crescute cu care se confruntă persoanele obeze, mai spun specialiştii americani.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite