Oamenii plictisitori ne influenţează negativ creierul. La propriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plictiseala dăunează proceselor creierului
Plictiseala dăunează proceselor creierului

Oamenii plictisitori provoacă scăderea capacităţii de procesare a creierului interlocutorilor, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani.

Oamenii plictisitori nu cauzează doar iritarea celor cu care interacţionează. Potrivit studiului realizat de cercetătorii de la University of Southern California, un alt efect al conversaţiei plictisitoare este şi scăderea capacităţii de procesare a creierului, potrivit dailymail.co.uk.

Acesta este efectul „de oglindă” la observarea interlocutorului, explică cercetătorii. Părţile creierului responsabile de mişcare sunt activate în momentul când o persoană vede pe cineva în acţiune. O persoană plictisitoare poate înşela creierul interlocutorului însă. Acesta poate să-l perceapă pe plictisitor mişcându-se mai încet decât în realitate.

Gradul de interes faţă de interlocutor nu este singurul factor care ne modifică procesele creierului. Conform unor studii anterioare, acestea sunt influenţate şi se asemănările fizice sau competiţia cu persoanele cu care interacţionăm. Oamenii tind să creeze o empatie cu persoanele care le seamănă, spun cercetătorii.

"Aceste descoperiri reprezintă un sprijin important pentru modul în care factorii sociali influenţează procesul de percepţie", este concluzia studiului.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite