A crezut că este alergică la cosmetice, dar avea cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Britanica Tasha Jilka avea numai 16 ani atunci când ochii au început să-i lăcrimeze anormal de mult, dar a pus acest lucru pe seama machiajului zilnic.

Abia după un an de la apariţia simptomele, Tasha a luat decizia de a merge la medic, potrivit dailymail.com. „Ochiul stâng, în special, îmi lăcrima nepermis de mult, iar acest lucru m-a determinat să cer ajutor de specialitate. Medicul însă mi-a spus că ochii îmi lăcrimează din cauza vremii răcoroase şi că problema se va rezolva de la sine”, povesteşte Tasha.

Însă pe măsură ce timpul trecea, problema Tashei nu se ameliora, ceea ce a determinat-o să consulte şi alţi medici. Ba, mai mult, a fost supusă unei intervenţii chirurgicale pentru drenarea ductului lacrimal. Ochii însă îi lăcrimau în continuare.

Umflătura de la nas i-a salvat viaţa

Între timp, Tasha s-a mutat cu familia în alt oraş, iar părinţii săi au dus-o la un nou control medical. „Similar consultaţiilor anterioare, medicul mi-a făcut un test la ochi, dar s-a uitat cu atenţie şi la nasul meu şi a observat o umflătură”, explică Tasha.

În urma biopsiei, i s-a stabilit în sfârşit diagnosticul: cancer. Mai exact, estesioneuroblastom, cunoscut şi sub numele de neuroblastom olfactiv, o formă rară de cancer (tumoarea se formează la nivelul nervului olfactiv ) identificată în anul 1924.

Pe lângă operaţia de îndepărtare a tumorii, Tasha a mai fost supusă unei intervenţii chirurgicale de reconstrucţie a nasului, întrucât tumoarea se formase în regiunea nasului. Din păcate, îndepărtarea tumorii i-a tulburat Tashei nu doar mirosul, ci şi vederea.

„Dacă aş fi fost diagnosticată mai devreme ori dacă aş fi ştiut să recunosc simptomele nu aş mai fi fost nevoită să trec prin două operaţii atât de complicate”, trage Tasha concluzia în urma experienţei care îi va marca întreaga viaţa.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite