Băutura care poate înlocui micul dejun. Află ce conţine!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deoarece conţin cei mai importanţi nutrienţi, ingredientele din compoziţia ei menţin senzaţia de saţietate până la următoarea masă.

Micul dejun este considerat masa cea mai importantă a zilei şi, cu toate acestea, mai bine de jumătate din români nu mănâncă dimineaţa. În aceste condiţii nu este de mirare faptul că numărul persoanelor supraponderale şi obeze creşte, ba, mai mult, că sunt favorizate o serie de boli grave, precum maladiile cardiovasculare. Dacă dintr-un motiv sau altul, nu poţi mânca dimineaţa, autoarea cărţii „Secretul tinereţii” Elsye Birkinshaw îţi recomandă o băutură care îţi va da energie pentru întreaga zi.

Ce conţine şi cum se prepară

Amestecă patru linguri de drojdie de bere cu un pahar de suc natural (de roşii, de grepfrut sau orice suc cu o bază acidă). Peste acest amestec se adaugă două linguri de lecitină şi o lingură de germeni de grâu. La final, de adaugă două-trei cuburi de gheaţă.

Avantaje:

-are puţine calorii, deci poate fi inclusă în curele de slăbire.

-în drojdia de bere se găsesc majoritatea aminoacizilor esenţiali, nu mai puţin de 17 vitamine, dintre care toate vitaminele din complexul B şi vitaminele D, H şi E, şi săruri minerale, precum potasiu, fier, calciu, magneziu, fosfor, dar şi lipide şi glucide.

-atât sucul de roşii, cât şi cel de grepfrut conţin vitamina C, un puternic antioxidant.

-germenii de grâu conţin vitamine din complexul B care ajută la un control eficient al stresului. În plus, prin conţinul bogat în  vitamina E (20 mg la 100g)  aduc multiple beneficii organismului: intervin în metabolismul grăsimilor, atenuează durerile menstruale, au indicaţii în caz de impotenţă şi de sterilitate şi în anumite tulburări musculare şi ale sistemului nervos.

-lecitina conţine vitamina B8 (colină), care asigură buna-funcţionare a creierului. În plus, ajută la prevenirea aterosclerozei,la refacerea ficatului şi scade nivelul de colesterol „rău“ din sânge.

Atenţie!

Dacă nu ai mai consumat drojdie, se recomandă să o introduci treptat în alimentaţie, deoarece, în caz contrar, rişti să faci indigestie şi să ai stări de balonare. În lipsa unor enzime necesare digerării drojdiei, organismul are nevoie de timp pentru a le dezvolta. Începe cu o lingură de drojdie pe zi şi creşte doza până la patru linguri într-un interval de treizeci până la şaizeci de zile.

În această perioadă de adaptare a organismului vei observa că ai mai multă energie şi o stare de spirit mai bună.

Citeşte şi:
Dr. Anca Moisa, specialist în reproducere umană asistată: „Infertilitatea nu iartă pe nimeni, nu ţine cont de condiţia socială“

Nutriţionistul răspunde: Care este cea mai bună îngheţată

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite