Ce trebuie să ştii despre mamografie?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mamografia îi permite medicului să observe toate modificările sau anomaliile de structură ale sânilor.
Mamografia îi permite medicului să observe toate modificările sau anomaliile de structură ale sânilor.

Mamografia este o investigaţie medicală care îţi poate salva viaţa. Iată cât de multe lucruri ai de câştigat dacă mergi din timp la doctor.

După 40 de ani, riscul bolilor de sân creşte. Dar nu-ţi fie frică! Descoperite din timp, acestea pot fi tratate cu succes şi mai uşor. Medicii ne atenţionează că palparea săptămânală a sânilor e utilă, însă nu îndeajuns! Dacă simţi un nodul, chiar şi nedureros, e indicat să mergi la doctor. Scopul mamografiei este acela de a permite medicului să observe toate modificările sau anomaliile de structură ale sânilor.

Cum te pregăteşti

Înainte de a face o mamografie, examen radiologic realizat cu ajutorul unui echipament spe­cial, care evidenţiază tumorile în stadii incipiente, este recomandat să-i spui medicului dacă ai un implant mamar sau dacă eşti în perioada menstruaţiei. Acestea pot influenţa rezultatul mamografiei. De asemenea, nu e bine să te dai cu deodorant, să bei lichide care conţin cofeină (cafea, coca-cola, energizante) sau să iei suplimente alimentare înainte de investigaţie, deoarece îţi fac sânii mai sensibili.

Citeşte mai multe despre mamografie, pe clickpentrufemei.ro

Citeşte şi:
Aşa te fereşti de cancerul de sân

Atenţie! E vremea dermatitelor atopice

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite