Soluţii în caz de transpiraţie excesivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leucemia, TBC-ul, diabetul, hipertiroidia şi unele tumori pot duce la apariţia hiperhidrozei.
Leucemia, TBC-ul, diabetul, hipertiroidia şi unele tumori pot duce la apariţia hiperhidrozei.

Fie vară, fie iarnă, „curg apele pe tine". Iar acum, că s-a făcut şi mai cald, transpiraţia îţi dă serios de furcă. Ştiai că acesta poate fi semnul unei afecţiuni? Şi că există metode de tratament şi în România?

De ce apare?

Transpiraţia excesivă (hiperhidroza) este de două tipuri: primară şi secundară. Cea primară apare în copilărie, se agravează la pubertate, iar ulterior, la maturitate, se atenuează. Acest tip are o componentă genetică importantă: până la 60% din cei care suferă de hiperhidroză din copilărie au moştenit tulburarea.

Simptomele, în cazul lor, apar la stimuli emoţionali sau la căldură. Doar că, la aceeaşi temperatură, cel care suferă de hiperhidroză primară se va manifesta mult mai „zgomotos" decât o persoană fără această problemă.

Cât despre transpiraţia excesivă secundară, apare, după cum arată şi numele, ca urmare a unor afecţiuni existente. De exemplu, persoanele supraponderale pot suferi şi de transpiraţie în exces. În acest caz, scăderea în greutate este o soluţie foarte bună.

De asemenea, leucemia, TBC-ul, diabetul, hipertiroidia şi unele tumori pot duce la apariţia hiperhidrozei. Pacienţii au în permanenţă umede axilele, palmele şi uneori şi tălpile.

Citește articolul integral, pe clicksănătate.ro.

Citește și:
Soluţiile care te scapă de sforăi

Cele mai bune arme contra herpesului

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite