Ce este sindromul picioarelor neliniştite?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nevoia continuă de mişcare din picioare, furnicăturile şi înţepăturile care apar seara înainte de culcare îţi strică liniştea.
Nevoia continuă de mişcare din picioare, furnicăturile şi înţepăturile care apar seara înainte de culcare îţi strică liniştea.

Ai o senzaţie neplăcută în picioare, seara, înainte de culcare? Dacă stai prea mult pe scaun, nu-ţi dau pace furnicăturile şi ai dorinţa de a te mişca? E posibil să suferi de sindromul picioarelor neliniştite.

Dacă suferi de acest sindrom (Ekbom, cum îl mai numesc medicii), nevoia continuă de mişcare din picioare, furnicăturile şi înţepăturile care apar îndeosebi seara înainte de culcare îţi strică liniştea.

În cazuri mai grave, din cauza mişcărilor involuntare (tresăriri, mişcări musculare necontrolate), poate fi afectată calitatea somnului (iată de ce, ziua, te poţi simţi foarte obosită şi cu o stare generală de indispoziţie). Mai mult, aceleaşi simptome pot apărea în timpul călătoriilor lungi cu maşina, dacă stai prea mult pe scaun.

De ce apare?

Cu siguranţă, te întrebi care este cauza acestui disconfort. Ei bine, neurologii sunt de părere că sindromul picioarelor neliniştite este dat de unele dezechilibre.

Mai exact, este vorba despre nivelul dopaminei (o substanţă care transmite impulsuri între neuronii creierului, responsabilă cu mişcările musculare), care spre seară scade.

Citeşte articolul integral, pe clickpentrufemei.ro

Citeşte şi:
Grâul încolţit, un elixir al tinereţii

Fructele zemoase, de ajutor pe caniculă

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite