Ce trebuie să ştie gravida cu o boală cronică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afecţiunile cronice şi sarcina nu sunt incompatibile, însă este adevărat că pot apărea unele complicaţii.
Afecţiunile cronice şi sarcina nu sunt incompatibile, însă este adevărat că pot apărea unele complicaţii.

Dacă suferi de o boală cronică şi eşti însărcinată sau îţi doreşti să devii mamă, cu siguranţă ai multe întrebări pentru medic. Răspunsurile le poţi găsi în acest articol!

Afecţiunile cronice şi sarcina nu sunt incompatibile, însă este adevărat că pot apărea unele complicaţii, de aceea este bine să fii mai grijulie cu tine în această perioadă. Dacă urmezi un tratament pentru astm bronşic, diabet sau o afecţiune tiroidiană şi tocmai ai aflat că eşti însărcinată, nu întrerupe terapia din proprie iniţiativă.

Oprirea bruscă a tratamentului poate avea efecte nedorite atât asupra ta, cât şi asupra embrionului. În acest caz, mergi imediat la medic, care-ţi va adapta terapia.

Dacă îţi planifici o sarcină şi ai o problemă de sănătate de mai mulţi ani, medicul îţi poate recomanda din timp medicamentele inofensive în sarcină.

Nu neglija hipertensiunea!

Fie că ai hipertensiune dinainte să rămâi gravidă, fie aceasta a fost indusă de sarcină, trebuie să mergi mai des la medic.

După 20 de săptămâni de sarcină pot apărea complicaţii dacă valorile tensiunii depăşesc 140/90 mmHg şi dacă este însoţită de proteinurie (proteine în urină), de edeme, dureri de cap intense şi de tulburări de vedere (preeclampsie) sau de convulsii (eclampsie).

Citește articolul integral, pe clicksănătate.ro.

Citește și:
Când devine Rh-ul o problemă

Cezariană sau naştere normală?

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite