Ce dureri treci pe «lista» urgenţelor?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Când apar fără motiv, durerile de spate pot avea cauze organice care au nevoie de tratament de urgenţă.
Când apar fără motiv, durerile de spate pot avea cauze organice care au nevoie de tratament de urgenţă.

Acută, arzătoare, surdă - durerea are multe faţete şi poate apărea în oricare dintre părţile corpului. Desigur, nu toate durerile au nevoie de tratament, dar ar trebui să iei în serios semnalele de alarmă pe care ţi le dă corpul tău.

Durerea este reacţia firească a organismului la stimuli specifici. Aceştia pot fi termici (căldură, frig), mecanici (presiune, rană) sau chimici (arsură sau otravă). Când acţionează un astfel de stimul, apare senzaţia de durere, prin eliberarea unor substanţe din creier, care transmit semnalul de alarmă către terminaţiile nervoase. Câteodată însă, ţi se întâmplă să ai dureri care trec de la sine, fără urmări. Dar asta nu înseamnă că trebuie să le ignori.
Nu poţi şti niciodată cât de serioasă este cauza lor, aşa că doar medicul te poate ajuta să faci diferenţa. Tot el îţi va spune că simptomele nu întotdeauna trebuie puse pe seama unei boli anume, dar că nici nu poţi să treci peste ele cu indiferenţă.

Trebuie să le cunoşti!

Nu orice durere te face să alergi la medic. E-adevărat! Dar pe unele dintre ele trebuie să le „asculţi": sunt semnale care te îndeamnă să iei măsuri urgente. Iată-le pe cele care trebuie puse pe lista de priorităţi, fără să aştepţi doar să treacă. Medicul îţi poate decodifica „limbajul" lor, pentru că nu întotdeauna este simplu de aflat ce boală anunţă.

1. Durerile de spate

După ce-ai stat mult timp întinsă incomod sau aşezată pe scaun, ai mai mereu dureri de spate? Foarte posibil! Dacă acestea durează şi îşi menţin intensitatea, ai o problemă. Mai mult de patru săptămâni de astfel de suferinţă trebuie să te trimită direct la medic. Când apar fără motiv, durerile de spate pot avea cauze organice care au nevoie de tratament de urgenţă.

Citeşte articolul complet, pe clickpentrufemei.ro

Citeşte şi:
Adevărat şi fals despre durerile de cap

12 leacuri de urgenţă ale bunicii

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite