În ce condiţii pot beneficia diabeticii de implant dentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eficienţa implantului dentar depinde de un control cât mai bun al diabetului şi de igiena dentară, susţin medicii. De altfel, studiul american „Dental Implants in the Diabetic Patient” a arătat că rata de succes a implantului dentar este de peste 90% în cazul bolnavilor de diabet.

Circa 16 studii realizate la nivel internaţional, cu monitorizarea pacienţilor pe perioade de la patru la 12 ani, au aratăt că rata de eşec a implantului dentar la pacienţii cu diabet zaharat poate varia de la 1% la 14,3%. În comparaţie, rata de eşec a implantului la pacienţii neafectaţi de diabet este de 5%.

„Grija pentru dantură este foarte importantă pentru o persoană cu diabet zaharat, o dantură sănătoasă având efecte benefice asupra capacităţii sale nutriţionale şi asupra stării de sănătate generale. O comunicare bună medic-pacient este esenţială în acest caz pentru înţelegerea nevoilor de sănătate ale pacientului şi pentru alegerea celei mai bune soluţii în vederea rezolvării problemelor stomatologice”, explică dr. Alexandru Georgescu, specialist implantolog la Clinica Dent Estet din Bucureşti.

Cum se controlează eficient boala

Activitatea fizică ajută la reglarea nivelului glicemiei şi, de aceea, medicii recomandă 30 de minute de mişcare în fiecare zi. În ceea ce priveşte dieta, ea nu se deosebeşte de cea a unei persoane sănătoase. În principiu, se vor evita carbohidraţii „răi" (dulciuri, produse de cofetărie şi de patiserie, pastele, orezul cu bob rotund), alcoolul şi se vor consuma cât mai multe fructe şi legume, carne slabă de pui şi peşte, ouă şi ulei de măsline.

Măsoară-ţi gratuit glicemia!

Măsurarea zilnică a glicemiei este vitală, deoarece reduce atât riscul complicaţiilor microvasculare (retinopatie, neuropatie, nefropatie), cât şi al celor macrovasculare (cardiovasculare).

Până pe data de 30 iunie, persoanele care doresc să-şi măsoare glicemia o pot face gratuit în clinicile Dent Estet în cadrul campaniei „Zâmbeşte la check-up glicemic!”.

Citeşte şi: Vezi ce le motivează pe femei să înceapă o dietă

7 trucuri pentru a folosi corect protecţia solară

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite